"Слаб ход е, че България не участва в разговорите за

...
"Слаб ход е, че България не участва в разговорите за
Коментари Харесай

Румен Петков: Борисов направи „слаб ход“

"Слаб ход е, че България не взе участие в диалозите за името на Македония. Нас просто ни няма ". Това съобщи за "Здравей, България " по Нова телевизия водачът на АБВ Румен Петков.

Той дефинира отхвърли на българския министър председател да се срещне с президента на Македония като "откровено слаб ход ": "Отказът на Борисов да се срещне с президента ни слага в деликатна позиция, меко казано. Ти взимаш страна с това ".

"За страдание, ние от АБВ сме единствените, които доста остро реагирахме на концепцията за "Илинденска Македония ", тъй като това е посягане върху българската история ", съобщи той.

По думите му името Северна Македония също не е задоволително: "Ние реагираме и в този момент срещу името Северна Македония. Кое е Северна Македония? Това е Пиринска Македония. И това не прави усещане на българските институции. Това е евентуална териториална рекламация към нас ", уточни водачът на АБВ.

Той разяснява и отстраняването на полицейското управление в София-област след случая с Владимир Пелов: "Много грозна постъпка от страна на вътрешния министър, тъй като си изми ръцете с тях. Не е отговорен регионалният шеф, отговорен е министърът ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР