SkyNews наруши политиката за дезинформация на YouTube в частта Covid-19(снимка:

...
SkyNews наруши политиката за дезинформация на YouTube в частта Covid-19(снимка:
Коментари Харесай

Проблеми за Sky News с правилата на YouTube


SkyNews наруши политиката за дезинформация на YouTube в частта Covid-19
(снимка: CC0 Public Domain)

На австралийската медийна група Sky News бе неразрешено да качва наличие в YouTube в продължение на седем дни, както и да прави предавания онлайн, откакто е нарушила политиката на платформата дезинформация в медицината.

Според YouTube, медията е разгласила голям брой видеоклипове, които отхвърлят съществуването на Covid-19 или предизвикват хората да употребяват „ отречени лекарства” като хидроксихлорохин или ивермектин.

Каналът на Sky News Australia в YouTube, който има 1,85 млн. абонатаи, получи предизвестие и краткотрайно бе спрян за една седмица. Спорните клипове са свалени, заяви.

Забраната ще засегне потока от доходи на Sky News от Гугъл, който стартира откакто през февруари News Corp. подписа историческо многогодишно партньорство с Гугъл според кодекса за медийни контракти.
още по тематиката
Видеоклиповете, които не нарушават разпоредбите и са оповестени по-рано, към момента са онлайн. Ако обаче за канала се натрупат три предизвестия в границите на 90-дневен интервал, това ще докара до дефинитивно унищожаване на канала от YouTube.

„ Имаме ясни и одобрени политики за дезинформация на Covid-19, учредени на локалните и световни инструкции на здравните управляващи, с цел да предотвратим разпространяването на на Covid-19, която може да аргументи вреди в действителния свят”, съобщи представител на YouTube.

Един от най -популярните видеоклипове, с 4,6 млн. гледания, е озаглавен „ Австралийците би трябвало да знаят истината – този вирус не е пандемия”, оповестен в разгара на пандемията предходната година.

Наскоро пък, на 19 юли, Sky News беше принудена да се извини за изявление на собствен редактор с народен представител на име Крейг Кели, в което твърди, че разновидността Делта” не е рисков и няма да помогнат”. Видеото беше отстранено и вместо това оповестено дълго опрощение на уеб страницата на Sky News.

Това се случва в миг, в който американските здравни управляващи се оказаха шокирани от изследване в „ клъстер” от 900 души в Масачузетс, където 74% са съответно имунизирани, само че се потвърди, че „ напълно имунизираните инфектирани хора се оказват със същия вирусен товар като неимунизираните заразени” и „ популяризират рисковия вирусен вид на други ваксинирани”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР