Skyborg бе изпробван във военновъздушната база Тиндал, Флорида на борда

...
Skyborg бе изпробван във военновъздушната база Тиндал, Флорида на борда
Коментари Харесай

„Мозък“ за боен дрон Skyborg лети за първи път


Skyborg бе пробван във военновъздушната база Тиндал, Флорида на борда на Kratos UTAP-22
(снимка: US Air Froce)

Американските военновъздушни сили за първи път тестваха Автономна съществена система (ACS) за бойния безпилотен дрон Skyborg. „ Мозъкът “ на самостоятелния летателен уред беше конфигуриран в тактически безпилотен уред Kratos UTAP-22 и пробван във военновъздушната база Тиндал, Флорида. Той извърши полет от два часа и 10 минути.

По време на системата съумя да извърши редица съществени полетни функционалности и да дава отговор на навигационните команди, до момента в който се договаряше с гео-станциите. Апаратът също по този начин извърши серия координирани маневри, като в същото време бе следен от въздушни и наземни станции.
още по тематиката
По-късните проби ще се съсредоточат върху синхронизацията с други безпилотни летателни апарати, следени от ACS, и самолети с екипажи.

Програмата Skyborg Vanguard има за задача да сътвори на ниска цена летателно средство с самостоятелност за осъществяване на цялостни задачи, което да бъде обвързвано в мрежа от пилотирани или безпилотни летателни апарати.

Skyborg е планиран да може автоматизирано да се приспособява към изменящите се условия на задачата, а неговите датчици и други потребни товари да правят разузнаване за бойни самолети, като оферират и спомагателна отбрана.

„ Изключително сме разчувствани от сполучливия полет на ранна версия на „ мозъка “ на системата Skyborg “, сподели бригадният военачалник Дейл Уайт, изпълнителен шеф на програмата за бойни и съвременни самолети. Според него, оттук насетне ACS занапред ще съзрява и ще се усъвършенства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР