Sky News също така геолокира кадри от контролно-пропускателния пункт Ерез

...
Sky News също така геолокира кадри от контролно-пропускателния пункт Ерез
Коментари Харесай

Хамас казва, че екстремисти са взели заложници по време на атаката срещу Израел

Sky News също по този начин геолокира фрагменти от контролно-пропускателния пункт Ерез до границата с Газа, в които се виждат бити заложници, както и видео от село Бе' ери, където се виждат мъже и дами с белезници в цивилни облекла, отвеждани от въоръжени мъже.

Изображение: Видео от село Беери, където се вижда по какъв начин мъже и дами с белезници в цивилни облекла са водени от въоръжени мъже.

Онлайн се появи различен видеоклип, в който се твърди, че демонстрира пленена израелска жена със вързани ръце, която е накарана в транспортно средство в Газа от мъже, викащи „ Аллаху Акбар “.

В събота израелски боен представител удостовери Израелски цивилни и бойци бяха държани като заложници от бойци на Хамас в Газа.

Прочетете повече:

Изображение: Видео, геолокирано от Sky News до контролно-пропускателния пункт Ерез до границата с Газа

Според новинарския канал N12, до 50 израелци са взети за заложници от въоръжени бойци на Хамас в кибуца Беери покрай границата с Газа.

Израелската телевизия Reshet 13 TV News също заяви, че екстремисти държат израелци като заложници в град Офаким - израелски град покрай границата с Газа.

Салех ал Арури, върховен водач на Хамас, твърди, че групировката има задоволително пленници, с цел да накара Израел да освободи всичките си палестински пандизчии.

Идва след 70 Израелци бяха убити и стотици други бяха ранени при нахлуване на бойци на Хамас в събота.

Според палестински публични лица минимум 198 палестинци са били убити и 1610 ранени при ответни въздушни удари на израелските сили.

Изображение: Човек тича по път, до момента в който гори огън след изстрелване на ракети към Ашкелон Изображение: Сграда е в пламъци след ракетни офанзиви против Тел Авив Изображение: Унищожен израелски танк при оградата на линията Газа източно от Хан Юнис. Снимка: AP

Мащабът на пострадванията, комбиниран с броя на жертвите до момента, прави офанзивата най-смъртоносната на израелска територия от години.

Израелският министър на защитата сподели, че Хамас е „ почнала война “ и нейните войски се „ бореха против врага на всяко място “.

Израелският министър-председател сподели в изказване: „ Ние сме във война и ще победим. “

Г-н Нетаняху добави: „ Нашият зложелател ще заплати цена, каквато в никакъв случай не е знаел. “

Нетаняху: „ Ще победим “

Президентът на Палестина Махмуд Абас сподели, че палестинският народ има право да се пази против „ терора на заселници и окупация на войски ".

Военен представител на Израел сподели, че Хамас е изстреляла 2500 ракети при офанзивата в събота, до момента в който военният пълководец на групировката Мохамад Дейф сподели, че са били изстреляни 5000 ракети.

Прочетете още:
Анализ: Безпрецедентната офанзива на Хамас провокира рецесия
Мнение: Заграбването на властта на Нетаняху раздира обществото
Обяснение: Как Хамас извърши смъртоносна офанзива против Израел

Показани телефонни записи бойци, които се пробват да доближат Израел на дребни лодки, и в извънредно извънредно развиване редица бойци наподобява са пресекли границата, употребявайки парапланери, достигайки до град Сдерот, където се чуха престрелки.

Кадри от защитата камерите ги демонстрираха да влизат в града с пикапи и мотоциклети.

Видео наподобява демонстрира по какъв начин Хамас летят с парапланер над границата

Сирените за въздушна офанзива прозвучаха в Южен и Централен Израел и имаше детонации в градовете Тел Авив, Ашкелон, Явне и Кфар Авив.

Спасителна организация заяви, че 70-годишна жена е била сериозно ранена, когато ракета е блъснала постройка в Южен Израел.

IDF предизвести " терористичната група Хамас ще заплати доста висока цена ", заявявайки, че стартира " огромна интервенция ", наречена " Мечове от желязо ", в отговор на комбинираната ракетна и пехотна офанзива.

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че Хамас е „ направил сериозна неточност тази заран и е почнал война против страната Израел “.

Той добави: „ Войските на IDF се бият против врага на всяко място. Призовавам всички жители на Израел да следват инструкциите за сигурност. Държавата Израел ще завоюва тази война. "

Военен представител на Израел сподели, че Хамас е изстреляла 2500 ракети при офанзивата в събота, до момента в който военният пълководец на групировката Мохамад Дейф сподели, че са били изстреляни 5000 ракети.

< p> „ Това е денят на най-голямата борба за преустановяване на последната окупация на земята “, сподели господин Дейф по радиото на Хамас.

Той сподели, че офанзивата е началото на „ Операция Ал Акса Буря “ и е в отговор на израелското принуждение на Западния бряг, Газа и към комплекса на джамията Ал Акса в Йерусалим.

„ Днес хората възвръщат своята гражданска война “, сподели той в записаното известие.

< p> „ Трябва да подпалим земята под краката на окупаторите “, добави екстремистът.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР