Скутерът Honda PCX125 е един от най-успешните двуколесни модели на

...
Скутерът Honda PCX125 е един от най-успешните двуколесни модели на
Коментари Харесай

Скутер с повече мощ и стил

 2018 Honda PCX125

Скутерът Honda PCX125 е един от най-успешните двуколесни модели на японския производител. От идващия месец скутерът ще се предлага на българския пазар в освежен жанр, нараснала функционалност и увеличена мощ. Популярността му се дължи на изпитаната формула Honda – неговият моден, съвременен дизайн разрешава да се впише елегантно в градския метод на живот, а компактните му размери подсигуряват, че ще улесни вашето пътуването през натоварения трафик и търсенето на паркомясто.

 2018 Honda PCX125

Новият PCX има нова тръбна стоманена дуплексна рама, нови джанти и гуми, както и усъвършенствано задно окачване, спирачките към този момент са с ABS, а моторът дава повече оптималната мощ и се отличава с изключителна горивна успеваемост.

Удобната седалка и изправената позиция на лидера, мястото за фулфейс каска под седалката, както и цялостната направа на екстериора обезпечават висша степен (ниво “X”) на персоналния комфорт, откъдето идва и името на модела: PCX като Personal Comfort X. И най-важното: скутерът не е безценен, и е елементарен за обслужване, което в допълнение подтиква известността на PCX.

 2018 Honda PCX125

През 2010 година PCX е първото двуколесно транспортно средство в Европа, което разполага с технологията Idling Stop (Старт-Стоп). Две години по-късно става първият скутер в Европа с ултраефективния усъвършенстван мотор на Honda (eSP). През 2016 година машината дава отговор на стандата EURO4 и в този момент, с цел да се задържи на един извънредно конкурентен пазар, за 2018 година, PCX125 идва с съществена актуализация на дизайна, изцяло ново шаси и повече мощ на мотора. У нас, в дилърствата на Honda, скутерът PCX 125/WW125 ABS ще се появи през май на цена от 7499 лева с Данък добавена стойност.

 2018 Honda PCX125

Атрактивният дизайн постоянно е бил от основно значение за PCX125. Неговото надграждане е очевидно в модела за 2018 година, като естествените очертания дават още по-силно наличие на стила. Скутерът е по-функционален, като ездачът разполага с повече независимост на придвижване, повишен е багажният размер под седалката, изменен е LCD инструментариумът, който е в унисон с LED светлините начело и откъм гърба. Новата тръбна стоманена двойна рама усилва здравината и усъвършенства ръководството в града; модифицираният дизайн на джантите понижава масата, без значение че гумите са по-големи. Амортисьорите разполагат с изменящи се на три положения пружини и повишен ход.

 2018 Honda PCX125

Като резервира изключителната си спестовност на гориво, моторът реализира по-голяма мощ, с помощта на модифицираната въздушна кутия, входа и отработените газове, без да се жертва въртящият миг в диапазона на ниските ниските обороти.

Силуетът на PCX125 прави мощно образно усещане с естествените си очертания и играта на светлина по извивките му. Гладките огромни площи са боядисани в главния цвят, без да има спиране сред предната и задната линия.

 2018 Honda PCX125

Редизайн са претърпели капакът на мотора и входът на въздушната кутия, които са завършени като едно цяло – първият е с метално-сребрист цвят, а входът за въздух се намира на черния похлупак над него.

Дизайнът на предната част на новия PCX125 също по този начин постанова стилна и неповторима еднаквост. LED светлините и LED мигачите оформят новото лице на скутера. Същото може да се каже и за задната светлина, която е към момента двустепенна, само че с по-големи размери за по-голяма видимост.

Изгледът на мотоциклета е усъвършенстван – потреблението на черно върху хром към кормилото прибавя премиум чувство, както и хромираните заострени краища на ръкохватките. Големият джоб отляво може да събере бутилка за вода или питиета и в този момент има по-широк похлупак, който улеснява достъпа на ездача до наличието. Освен това има и адаптор от 12V прав ток.

 2018 Honda PCX125

Височината на седалката е увеличена с 4 мм до 764 мм, и е по-удобна от остарелия вид с помощта на увеличената до 540 мм ширина на корпуса. Новата рама разрешава на основата за краката да бъде изнесена напред, като по този начин има повече пространство. Както седалката, по този начин и капакът на горивото се отварят благодарение на бутоните с едно натискане. Обемът на багажното под седалката е увеличено с 1 л – до 28 л и събира елементарно фулфейс шлем. Новият дизайн на централната подпора показва цялата информация, която е лесна за разчитане. LCD екранът демонстрира скоростта, а и изминатото разстояние, горивото в резервоара, междинната консумация на гориво и прекъсването на луфт.
2018 PCX125 ще се предлага в четири цветови разновидността: Pearl Cool White, Pearl Nightstar Black, Matt Carbonium Grey Metallic, Pearl Splendor Red.

 2018 Honda PCX125

PCX125 за 2018 година има ново шаси. Тръбният железен “опорен” дизайн на предходния модел е сменен със стоманена дуплексна рама. Това усъвършенства способността за ръководство и чувство на машината, без да се губи от маневреността в града, с която PCX е прочут от основаването си. Към това би трябвало да прибавим комфортната позиция за езда. За пръв път в скутер на Honda пластмасовият главен обтекател заема мястото на стоманената структура, употребена преди. Редизайнът на рамата е редуцирал с 2,4 кг масата.

Междуосието е с 2 мм по-късо при 1313 мм, а геометрията на кормилното ръководство остава същата, с 27 градуса и 86 мм ход. Общото тегло на борда е 130 кг. Колелата са по-леки, с по-тънки джанти, с нов дизайн и с 8 спици, а не с 5 както бе при предходното потомство на модела.

Предницата тежи 7% по-малко (0,2 кг), а задната част икономисва 11% (0,5 кг). Размерите на гумите също е повишен до 100/80-14 за предните и до 120/70-14 за задните и в композиция с новите колела освен обезпечават по-леко натоварване, само че и способстват за икономията на гориво с помощта на понижената дисторция на гумата.

Предната вилка е непроменена – 31 мм с 89 мм ход, само че задните амортисьори са изнесени към мотора. Тристепенно регулируемата пружина на задния амортисьор способства за по-комфортно пътешестване без значение от терена.

Спирачките са с двубутални апарати и 220 мм предна дискова и 130 мм задна барабанна. Едноканалният ABS работи на предната спирачка.

Двигателят е SOHC с течно изстудяване, два клапана на цилиндъра и с размер 125 куб. см. Агрегатът на PCX125 е модернизиран Smart Power (eSP), който зарежда PCX125, е стилен, с чудесно показване, тиха, гладка работа и понижени излъчвания на CO2. Двигателят обезпечава повече мощ при високи обороти, без спад на въртящия миг. Това е била и задачата на инженерите – да се усъвършенства продуктивността при по-високи скорости. Върховата мощ в този момент е с 3 кВт по-голяма до 8,99 кВт @ 8500 об / мин, с въртящ миг от 11,8 Нм при 5000 об / мин.

 2018 Honda PCX125

За по-голям резултат размерът на кутията на въздушния филтър е повишен с един литър. Входът е ситуиран отляво, а местоположението и профилът на вътрешните елементи са модифицирани, с цел да се даде опция за най-плавно прекосяване на въздушния поток. С 2 мм по-голям диаметър (до 26 мм) e дроселната клапа, която взима повече въздух, а вътрешните елементи на отработените газове са усъвършенствани за възстановяване на потока и имат по-голям трипътен катализатор.

Компактният нагревател е интегриран в екстериора отдясно и употребява нов дизайн на капака с по-голям размер на двата изпускателни отвора, с цел да се усъвършенства предаването на парещ въздух. Това усъвършенстване значи по-малък вентилатор със 7 мм – 125 мм. Така е реализирано по-ефективно изстудяване, без да е належащо по-голям нагревател да се оправи с спомагателната топлота, генерирана от увеличената мощ.

 2018 Honda PCX125

Също по този начин е модифицирана скоростната кутия V-Matic, като в този момент е с уголемен диапазонът на предавателните връзки. Тази смяна поддържа ускоряване в нискоскоростния диапазон е понижава триенето на ремъка. Така се реализира изключителна горивна успеваемост, като с 1 литър бензин, скутерът изминава 47,6 км. по този начин с един контейнер от 8 л могат да се изминат над 400 км. Старт-стоп системата автоматизирано гаси мотора след три секундиработа на луфт, и го започва неотложно незабавно откакто се подаде газ с ръкохватката.

За икономията на гориво спомагат и технологиите, създадени в резултат на проучванията за понижаване на триенето. Компактната горивна камера и усъвършенстваното време за запалване се комбинират с ефикасното изстудяване на горивната камера. Диаметърът и ходът на буталото са 52,4 x 57,9 мм, при степен на втвърдяване 11,0: 1.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР