Скулптурните фигури и барелефи от Паметника на Съветската армия в

...
Скулптурните фигури и барелефи от Паметника на Съветската армия в
Коментари Харесай

Шефът на СОС Георги Георгиев: Паметникът на Съветската армия в София да се премести в музея на социализма

Скулптурните фигури и барелефи от Паметника на Съветската войска в София да бъдат преместени в Музея на изкуството от интервала на социализма или върху различен подобаващ държавен терен отвън централната градската част на града. Това ще би трябвало да изиска столичният кмет Йорданка Фандъкова от регионалния шеф Митко Михайлов, излиза наяве от отчет на шефа на СОС Георги Георгиев.

Освен това там ще се сложи табела, а на нея ще би трябвало да бъде оказано, че „ монументът „ Паметник на Съветската войска “ символизира непозната мощ, оповестила война на България и окупирала страната “. Точният текст обаче занапред ще се посочи, оповестява „ 24 часа “.

Кметът на регион “Средец ” Трайчо Трайков пък изиска Областната администрация да трансферира собствеността на паметника на Столична община.

За премахването или най-малко за преместването му се заприказва още веднъж, откакто на 23 февруари 60-годишен мъж счупи с чук част от плочата на монумента с надпис “На Съветската войска освободителка от признателния български народ ”. А решение той да се демонтира има още от 1993 година С него Столичният общински съвет разпорежда това да се направи от кмета на София. Проблемът обаче е, че съгласно правосъдно решение той е държавна, а не общинска благосъстоятелност. Затова и кметът няма право да се разпорежда с него. А единствено регионалният шеф на София-град, под чиято шапка е сега.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР