Скулптури-свещи под формата на мъж се появиха в най-големите градове

...
Скулптури-свещи под формата на мъж се появиха в най-големите градове
Коментари Харесай

В датски градове се появиха човешки свещи в цял ръст. Защо? ВИДЕО

Скулптури-свещи под формата на мъж се появиха в най-големите градове на Дания като знак на изтощението, съобщават западни медии. Така деятелите взеха решение да привлекат публичното внимание към този проблем.

Всяка от статуите е направена от восък за свещи и символизира какво ще се случи, в случай че не действаме. Според уредниците на тези съоръжения бездействието ще докара до изгаряне нацяло потомство. Ще отнеме към два месеца свещите да изгорят изцяло, служейки като доста същинско назад преброяване и знак на положението на младостта. В допълнение към огромните свещи, дребни версии на изгорелия юноша ще бъдат раздадени на разнообразни заинтригувани страни и ще се появяват в телевизионни излъчвания. За политиците е основан специфичен пакет, където е написано какви свещи са и какво може да направи тяхното министерство, с цел да не изгорят младите.

Преди пет години Световната здравна асоциация публично призна прегарянето за ново заболяване. Днес 44% от датските младежи се усещат изтощени. Освен това нараства броят на страдащите младежи. Датската социална радио и телевизионна станция DR се зае да обърне прилива и да разбере какво прави младежите щастливи и да ги насърчи да го вършат по-често, с цел да избегнат прегарянето. Тази година психологичното здраве стана част от образователната стратегия в учебните заведения в цялата страна. Повече от 30 години датските учебни заведения вземат участие в Деня на физическото здраве.


" Трябваше да създадем знак на положението на младостта и да покажем следствията, в случай че не действаме в този момент. Всички скулптури водят до поредност от решения, едно от които е Денят на психологичното здраве в датските учебни заведения ", сподели Клара Прайор-Нок, креативен шеф на Uncle Grey. Именно тази организация измисли и реализира плана.

„ От години се фокусирахме върху значимостта на физическото здраве – в този момент е време да се съсредоточим върху поддържането на психическа форма. Надяваме се, че посредством този план можем да хвърлим светлина върху значимостта на това и да помогнем на младежите да схванат, че не са сами в своята битка, тъй като с редица начинания ние сме тук, с цел да им помогнем “, добави Шарлот Порсагер, основен действен шеф на компанията.

Свещите са направени от примес от парафин и стеарин. Всяка статуя тежи към 85 кг. Изработката на свещите лиши осем седмици. Всяка фигура е скрита в плексигласов куб.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР