Скулптурата е изкуството да се създават обемни вещи от глина,

...
Скулптурата е изкуството да се създават обемни вещи от глина,
Коментари Харесай

На пръв поглед това е само една красива жена, но ако се загледаш по-отблизо ...

Скулптурата е изкуството да се основават обемни движимости от глина, восък, камък, метал, дърво, кости и други материали. Китайската скулпторка Лу Ли Ронг обаче е достигнала ново равнище. Тя умее да прави фигурите си извънредно реалистични, като че ли напряко дишат, изпълнени са с живот и евентуални придвижвания.
Лу Ли Ронг е приключила Китайската академия за изкуства, където е учила всичко, което може, по своята компетентност. На скулпторката са били налични всичките модерни способи на работа и най-новите материали. Тя обаче се обърнала към опита на европейските създатели от епохата на Възраждането и барока, комбинирала е техниките и ето какво се е получило.






Момичето се стреми да предава хубостта на женското тяло. И това ѝ се получава: всичките ѝ статуи са изпълнени с естествена големина. Ако се гледат отдалеко, може човек напряко да се обърка и да си намерения, че те са живи. Само когато се огледа от близко, тогава може да се разбере, че в създанията на Лу Ли Ронг не тече кръв.






Всичките те са от бронз. Скулпторката отделя огромно внимание на детайлите, по тази причина пропорциите постоянно са вярно пресметнати. Извивките на ръцете, завъртането на ставите, облеклата - всичко си е на мястото.




Нейните дами като че ли одеве са се радвали на протичащото се в близост и внезапно са застинали за фотография.




Така наподобява процесът по основаване на скулптурите. Първо тя взима безформено парче мед и олово. И единствено в ръцете ѝ то се трансформира в прелестно създание. Лу Ли Ронг е магьосница.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР