Скулптура, посветена на жертвите на атаките в Париж от 2015

...
Скулптура, посветена на жертвите на атаките в Париж от 2015
Коментари Харесай

Порнографски скандал с паметника за жертвите на парижките атентати СНИМКИ

Скулптура, отдадена на жертвите на офанзивите в Париж от 2015 година, на известния актьор Джеф Кунс разбуни духовете в града. Мнозина дефинираха големият паметник като нецензурен и желаеха той да бъде отстранен, написа Би Би Си.

„ Букет лалета” съставлява голяма човешка ръка, която държи 11 стилизирани лалета, наподобяващи повече на балони. Паметникът с височина 12 метра беше открит персонално от Кунс пред изложба “Пти пале” наоколо до Шанз-Елизе. Скултурата цели да покаже взаимност с френския народ.



„ Аз пребивавам в Ню Йорк и претърпях 11 септември и депресията, която се разстила над града след това”, сподели Кунс. Той посочи, че 80% от приходите след продажбата на огромната статуя ще бъдат дарени на фамилиите на жертвите.



След формалното проявление на „ Букет лалета” скулптурата получи смесени мнения от аудитория и арт критици в Париж. Философът Ив Мишо я оприличи на “11 цветни ануса”, добавяйки, че тя е порнографска и би трябвало да бъде отстранена.

В “Туитър” парижани също побързаха да обсъдят новия монумент, като мнозина се съгласиха с мнението, че е нецензурен.



Дарението на “Букет лалета” на Париж беше оповестено през ноември 2016 година Оригиналният проект беше паметникът да бъде повдигнат покрай “Пале дьо Токио” – музей за модерно изкуство, само че по-късно мястото беше преместено, тъй като нямало връзка с офанзивите от 2015 година



През януари 2018 година отворено писмо от френски актьори прикани държавното управление да спре този “шокиращ проект”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР