Скулпторът проф. Велислав Минеков, който е част от Отровното трио

...
Скулпторът проф. Велислав Минеков, който е част от Отровното трио
Коментари Харесай

Минеков с ултиматум – или обединение, или се отказва от Отровното трио

Скулпторът проф. Велислав Минеков, който е част от " Отровното трио " разгласи, че ще се отдръпна от дейното политическо и гражданско присъединяване, в случай че извънпарламентарните опозиционни обединения не се обединят. Тази седмица той сложи период за отдръпването си - " при положение, че обединяването е невероятно до 23 декември ". Събирането в сходен общ фронт обаче не наподобява допустимо, а това значи, че Минеков евентуално ще напусне " Отровното трио ".

" Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават само значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на безконечното самовато разцепление. Изглежда смисълът от митинга е да остане като част от спомените за някакво единение ", написа той във Facebook в четвъртък.

Той добави, че няма " силите да бъда медиатор в нищетата на поклонения разсъдък ".

" Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, само че евентуално е да останем същите, от Освобождението до през днешния ден. Мълчаливото ни съучастничество в делата на една незаконна власт и съвършенството на нашите идейни разлики ще оставим като тъмно подаяние на поколението след нас. Османското завещание ще пазим скрито в душите ни, ще бъдем революционери при подобаващ избавител.С оглед на последните събития. Очаквам ясни взаимни дейности против превзелата ни тайфа и ръководещи мутри. Декларация за подпомагане за почтени избори и ясни, обединени планове. Впоследствие държавно управление ориентирано против днешната мафия. Да, необходим е компромис, тежък е, боли. Живеещите в предишното би трябвало да предпочетат бъдещото. И всички извънпарламентарни фракции, партии и обединения, би трябвало да създадат мъчителния жест за обединяване. Алтернатива няма ", написа още той.

Няколко думи, не с обезсърчение и не с ненавист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР