Скулптор извайва бронзови фигури на гимнастичките ни. Идеята е на

...
Скулптор извайва бронзови фигури на гимнастичките ни. Идеята е на
Коментари Харесай

Златните момичета от бронз: Скулптор извайва фигури на гимнастичките ни

Скулптор извайва бронзови фигури на гимнастичките ни. Идеята е на Александър Давидов, който към този момент работи над първите статуетки, предава NOVA .

Всичко стартира преди година, когато скулпторът инцидентно попада на календар на състезателките ни по художествена гимнастика.

Непознатият му до този миг спорт и грацията на девойките го въодушевяват дотам, че сега Александър приготвя цяла галерия. Някои от скулптурите ще бъдат с размер над два метра.

Преди година, Давидов се свързва първо с Катрин Тасева с молба да ги погледа онлайн в зала. Така, от скок в нейно комбиниране с лента, се ражда първата му статуя.

В момента работи върху фигура още веднъж на Катрин - този път детайлът е от комбиниране с топка. Ще има обаче и други произведения. Първо ще бъдат направени от глина, а след калъпите от гипс и силикон, фините елементи ще бъдат доработени с восък, с цел да пристигна ред и на отливката от бронз. Четири от фигурите ще бъдат с внушителния размер от над 2 метра, а останалите - към 60 см.

След като Александър увековечи грацията на девойките, ще последва и галерия - първо у нас, а след това и в чужбина.

Повече по тематиката гледайте във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР