Скучаел без работаМагистратите определиха обезщетениеМъж, излежаващ присъда в Пловдивския затвор,

...
Скучаел без работаМагистратите определиха обезщетениеМъж, излежаващ присъда в Пловдивския затвор,
Коментари Харесай

Затворник с иск за 550 000 лева получи 4000 лв.

Скучаел без работа
Магистратите дефинираха обезщетение

Мъж, излежаващ присъда в Пловдивския затвор, изиска обезщетение от 550 000 лева за породени неимуществени вреди, до момента в който е повече от 12 години зад решетките. Той се оплакал от тясното пространство - под 3 кв. м на човек и от неналичието на хигиеничен възел в килията и на непрекъсната топла и студена вода.

Една от главните му тъжби е, че нямал работа и по тази причина скучаел, а и по този начин не можел да редуцира престоя си зад решетките, както е по закон. Оказало се обаче, че бил назначен в “Особено производство”, само че не се справил и бил спрян от работа. Друга трудова активност той самият отказал, както и да посещава затворническото учебно заведение, където ходил единствено 1 година Брат му също бил в пандиза и умрял, а на него не му било обещано да участва на погребението.

Административният съд в Пловдив почете претенцията за погребението, както и недоволството, че е обитавал в тесни килии, както е възприето от Съвета на Европа и от Съда по правата на индивида. Затова магистратите постановиха да му бъде изплатена отплата от 4 000 лева Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР