Скрити отходни тръби показа бедствието по Южното Черноморие. Местните жители

...
Скрити отходни тръби показа бедствието по Южното Черноморие. Местните жители
Коментари Харесай

Бедствието показа скрити фекални тръби в морето

Скрити отходни тръби сподели бедствието по Южното Черноморие. Местните поданици в региона демонстрират фотоси по плажовете и са безапелационни че става въпрос точно за прикрито замърсяване. От фрагментите проличава, че водата към тях е кафява. Подозренията им се удостоверяват от двама министри на екологията Емил Димитров и Борислав Сандов, които взеха присъединяване в ефира на бТВ.

Защо има високи равнища на ешерихия коли?

“Това е в действителност дълбоководно заустване, което в тази ситуация е плитководно. Това е повода да има избрани измервания, които демонстрират високо равнище на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра във вътрешността в морето има тръба “, счита Емил Димитров.

 

Сн. Facebook

“По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре проведена система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да построи сходна станция. Такова нещо с тръбите не трябва да се случва “, сподели Борислав Сандов.

И двамата се сплотиха към тезата, че би трябвало да се намерения за финансиране. Според тях в идващите години то би трябвало да се случи с националния бюджет.

Преди седмици проучване на " Активни консуматори " откри, че Попският плаж на Царево е най-замърсен. Там бактерията E. coli, която по принцип участва във фекални води, е стигнала феноменалните 20 666 клетки/100 мл. Това е 41 пъти над нормата от 500 кафези. По-късно здравните управляващи отхвърлиха резултатите от това проучване.

 

Системата за ранно обявяване

Те разясниха и системата за ранно обявяване при сходни бедствия. Според някогашните екоминистри би трябвало да се създаде доста сериозна такава.

“Трябва да се приказва повече за системата за ранно предизвестие, образуването на щабове преди да настъпило събитието, когато имаме прогноза за рисково време. Трябва да се има поради, че този регион от България е евентуално рисков поради исторически наслагвания. Ние можем да забележим в исторически проект, че там са падали огромни количества превалявания. Имали сме такива обстановки затова би трябвало да сме по-подготвени или по-скоро би трябвало да имаме добра система за ранно обявяване на популацията “, съобщи Сандов.

По думите на Димитров може да се търси повода за нещастието с изключение на в голямото количество превалявания, само че и в инфраструктурните пропуски. Според него обаче не може да чакаме да се построява голямо дере.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР