Скрининг тест на децата на възраст между 3 и 3,6

...
Скрининг тест на децата на възраст между 3 и 3,6
Коментари Харесай

С тест за 3-годишните определят бъдещите им проблеми в училище

Скрининг тест на децата на възраст сред 3 и 3,6 години ще дефинира риска от пораждане на обучителни усложнения. Това планува показаният за разискване Проект на разпоредба за приобщаващо обучение, оповестен на уеб страницата на Министерство на образованието и науката.

Предложенията ще могат да се изпращат до 8-ми септември. Мярката най-рано може да влезе от идната образователна година. В момента се организира образование на всички 1500 експерти в детските градини, които ще би трябвало да организират скрининга при децата. Методиката е създадена от Българска академия на науките.

 Училищата получават 2.8 млн. лева от спрените помощи за отсъствия на учениците
Училищата получават 2.8 млн. лева от спрените помощи за отсъствия на учениците

Почти всяко учебно заведение има електронен дневник съгласно зам.-просветния министър

Предполага се, че това е най-ранната детска възраст, в които могат да бъдат открити дефицити. Предложената за разискване разпоредба планува понижаване на административната тежест и отговорности на учителите, дава се по-голяма автономност на детските градини и учебните заведения да провеждат дейностите си по приобщаващо обучение.

Освен това се планува и поддръжка за децата с изявени способности и гении. МОН се ангажира с обезпечаването на финанси за присъединяване на надарените деца в олимпиади. Мария Семерджиева, консултант на министъра изясни, че в този момент за група от 15 деца, за които се обезпечава в допълнение образование шефовете на годишна база попълнят 480 документа, с измененията на наредбата става допустимо издаването на 45 документа на годишна база.

 Новите учебници за втори, шести и осми се доставят от 10-ти и 20-ти септември
Новите учебници за втори, шести и осми се доставят от 10-ти и 20-ти септември

Вълчев увери, че в този момент се чака договорите с издателствата да се сключат още в края август

Директорите ще дефинират координатор за общата и спомагателната поддръжка за децата. Освен това се планува построяването на кариерен център във всяка област. До в този момент в 42 учебни заведения в страната има кариерен център за консултиране на учениците. Предвижда се този пилотен план да се разшири.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР