Скотланд Ярд не коментира информацията на таблоида Сънди пипъл, че

...
Скотланд Ярд не коментира информацията на таблоида Сънди пипъл, че
Коментари Харесай

Скотланд Ярд не коментира публикациите за предполагаемия отровител на Скрипал

Скотланд Ярд не разяснява информацията на таблоида " Сънди пипъл ", че английски следователи открили причинителя на закононарушението в Солсбъри от 4 март, където бяха отровени някогашният съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това заяви пресслужбата на столичната полиция, чиито контратерористи оглавяват следствието по случая, съобщи ТАСС.

Днес " Сънди пипъл " цитира полицейски източници, съгласно които следствието подозира, че акцията против двамата Скрипал е осъществена от 54-годишен някогашен чиновник на съветската Федерална работа за сигурност. Той бил прочут с прякора " Гордон ", употребявал също подправеното име Михаил Савицкис и още два псевдонима.

Таблоидът твърди, че съгласно полицията този човек е напуснал към този момент Острова и се е върнал в Русия, а в интервенцията против двата Скрипал е работила група от общо 6 души. " Гордон " бил специалист по източни бойни изкуства, по-специално по жиу-жицу, имал юридическо обучение и бил в листата с " дейни запаси " на ФСС, така че имало опция да е употребен за задачи в чужбина.

Според изданието английското разследване научило името на обвинения на 16 април след петчасов разпит на Борис Карпичков, 59-годишен някогашен чиновник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), избягал през 1998 година във Англия. Той бил началник на " Гордон " по време на интервенция в Латвия при започване на 90-те. Вестникът помества даже фотография на хипотетичния реализатор, само че прикрива с черен правоъгълник очите и замъглява цялото лице, което прави разпознаването невероятно, отбелязва ТАСС.

Вчера " Дейли телеграф " заяви, че английската полиция е открила основните обвинени в покушението против двамата Скрипал. По данни на вестника полицията се пробва в този момент да образува дело против " лица, представляващи интерес за следствието и хипотетично завърнали се в Русия ". Според изданието управляващите във Англия считат, че двете жертви са били отровени в дома им в Солсбъри от ударна бойна група, изпратена на Острова от съветските управляващи. Агентите на Москва обработили с течно отровно вещество дръжката на вратата в жилището на Сергей Скрипал, се споделя в материала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР