Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска

...
Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска
Коментари Харесай

Скот Ритър: Украинците се бият достойно, но губят безнадеждно войната 


Скот Ритър е някогашен офицер от разузнаването на американската морска пехота и създател на книгата „SCORPION KING: America’s Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump“. Служил е в Съветския съюз като контрольор по използването на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват (INF), служил е в щаба на военачалник Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 година е бил основен контрольор по оръжията към Организация на обединените нации в Ирак.

Американският специалист проучва военната интервенция на Руската федерация в Украйна:

Аз проучвам като боен. Прекарах доста години при започване на кариерата си, изучавайки тактики за затваряне и заличаване на руските сили посредством огнево маневриране. Познавам тези момчета. Изучавах ги 35 години, тяхната теория и съоръжение, тяхната тактичност на деяние.

Това, което виждаме, е класическа многовекторна тактика. Целта му е да свърже вражеските сили, да ги задържи на място, да унищожи командните пунктове, да обкръжи вражеските сили и да превземе стратегически значими обекти. Заобикаляне на укрепени региони, където борбата би била прекомерно интензивна. Не е елементарно да не им позволим да сграбчен самодейността.

Скоростта на нахлуване на съветските войски е по-висока от скоростта на немските войски в интервенция Блицкриг през Втората международна война. Така че, в случай че някой каже „бавно“ – не, не е постепенно, това е най-бързото придвижване на войските в историята.

Особено като се има поради, че украинската войска се състоеше от 260 000 души личен състав, подготвен и оборудван по стандартите на НАТО, с тясно обвързвана система на командване, дейно ръководена от офицери. Струва си да се обмисли и поддръжката на 200-300 000 резервисти, спомагателни елементи и служби.

И по този начин руснаците започнаха със 190-200 000 бойци, с цел да се изправят против мощ от 600 000 бойци. Обикновено при започване на акцията ще имате преимущество три към едно в офанзивната страна. Руснаците започнаха интервенцията с преимущество едно към три или едно към четири от украинска страна. Но все пак загубите за последната седмица демонстрират 1 към 6 в интерес на руснаците. Обикновено в актуалните конфликти по време на Втората международна война, широкомащабни борби за заличаване, да вземем за пример германците в борби с американците, като се има поради, че американците печелят, на всеки погубен американец имаше 1,3 1,4 германци. Това съответствие разреши на американците да завоюват борби и да продължат напред.

Съотношението на съветски и украински 1 към 6 е съкрушително проваляне за украинската страна. Една от аргументите, възпрепятстващи напредването на руснаците, е, че съветската страна разгласи желанието си да избегне жертви измежду украинските военни. За мен, както и за всички, беше безспорна изненада, че започнаха интервенцията с една ръка, вързана зад тила. Напредъкът е доста спокоен и доста деликатен. Руснаците се пробваха да договарят с всички, които заеха укрепени позиции, в опит да сведат до най-малко цивилните жертви и унищожаването на градските уреди. Руснаците демонстрираха отхвърли си да убиват украински бойци в казармата си. Но можеха. Вместо това ги оставиха да спят умерено и споделиха – „ избираме вие да останете в казармата си и да се откажете от съпротивата, тъй като претенциите ни не са към вас, ние ловим по-големи риби “.

За страдание на руснаците, украинците са решили да се бият и се бият доста почтено. Не мога да подценя смелостта и устойчивостта на украинските военни. Те се изправят против добре подготвена и добре оборудвана съветска войска, която има тактически и оперативни преимущества. И украинците показват много почтени конфликти. Но губят, губят безнадеждно. И мисля, че по-рано, даже по-скоро, в сравнение с късно, ще забележим цялостна капитулация. Когато им свършат боеприпасите, остават без храна, остават без питейна вода и гориво и ще бъдат изправени пред избор – безполезна опозиция или гибел.

Лий Камп: Много се приказва в американската агитация, мога да изтъквам твоя откъс в Туитър като образец – „ на процедура всичко, което се приказва по западните канали за дейностите на руснаците в Сирия, не е правилно “. Според вас по какъв начин се отнасят съветските войски към цивилните жертви?

Скот Ритър: Руските войски съзнателно са се лишили от голямо преимущество на актуалната военна теория – решаващо преимущество в огневата мощност. Бих споделил даже безусловно предимство. Обичайната съветска тактика е да локализирате задачата и да я изгорите с мощен огън от артилерия за залпови ракетни системи, минохвъргачки и по-късно да прехвърлите ризница върху всичко, до момента в който бъде открита нова цел и процедурата би трябвало да се повтори. Тактиката е извънредно ефикасна и извънредно брутална. Ако се приложи към вражеска групировка, ситуирана в градска зона или в гъсто обитаемо предградие, това ще докара до гибелта на десетки хиляди цивилни. Руснаците изоставиха тази тактичност. Никъде не са го употребявали. Когато стрелят, те се управляват от информация за разследващата интервенция, опциите на съперника и местоположението му. Войната е неточна просвета. Казвам ти го като човек, който знае това от първа ръка. Проучили сте задачата, избрали сте най-подходящите оръжия за унищожаване на задачата. И внезапно се оказва, че разузнаването е сбъркало или боеприпасите са довели до заличаване, което не е типично за него. И във всеки случай, когато се водят борби в региони, където живеят хора, хората заплащат най-висока цена. И това се случва сега. Но да се твърди, че руснаците съзнателно се насочват към цивилното население, е безусловно деформиране на действителността.

Руснаците са доста, доста деликатни при потреблението на оръжие. Когато употребяват тежки оръжия, да вземем за пример в Харков използваха реактивни системи за залпово изстрелване в борби в частни здания. Но това, което западните медии няма да ви кажат, е, че руснаците са изпратили разследваща група в този регион преди този момент. Тя попадна в засада и унищожена от украинските военни, които се бяха окопали в региона. Такъв резултат от разследваща интервенция автоматизирано трансформира региона в законна бойна цел.

Съжалявам, само че това са разпоредбите на войната. Ако сте взели решение да се защитавате в жилищни региони, не можете да се оправдавате, това към този момент не е военно закононарушение, в случай че руснаците ударят тези региони. Мисля, че руснаците се провалят в един аспект и това е във връзка с пропагандата. Не споделям, че бих желал руснаците да лъжат. Но бих желал те да показват своята позиция в тази борба. Това, на което се опълчват, не е единствено агитация от украинското държавно управление.

Трябва да се има поради, че Централно разузнавателно управление на САЩ си сътрудничи тясно с украинското министерство на информацията. А Централно разузнавателно управление на САЩ дава отговор за това, което се назовава „информационна операция“. Това е интервенция под прикритие, политическа акция, осъществена с позволение на президента на Съединените щати. И повода, заради която би трябвало да получат утвърждение от президента е, че Централно разузнавателно управление на САЩ нормално няма право да манипулира информация, която би имала влияние върху американската общност. Те могат да лъжат, вършат го много сполучливо. Но им е неразрешено да лъжат, в случай че това визира гледната точка на американците. И тъкмо това вършат в този момент. Те популяризират дезинформация.

Или, да го кажем по този метод, те организират добре премислена осведомителна интервенция, с цел да реализиран вътрешнополитически резултати в Русия. Смисълът в действителност е свалянето на режима. Те желаят Путин да бъде свален. Следователно те основават вътрешно неодобрение в Русия и ще насочват това неодобрение дружно със глобите и политическите механизми. Всичко би трябвало да работи дружно.

Санкциите не работят сами по себе си. Санкции, ориентирани към избрана каста жители в Москва, които Съединени американски щати считат за насочени към Запада. И затваряйки достъпа до изгодите от съдействието със Запада за тази каста, вие нарушавате нейния метод на живот. Съединени американски щати желаят тази каста да излезе от надзор и да смъкна техния Саддам. Това е интервенция за смяна на режима. И пропагандата в Украйна не се лимитира до преувеличаване на украинските победи, както нормално вършат военните, или омаловажаване на съветските триумфи. Това е манипулиране на информация в Русия и в Европа.

Да си напомним НАТО – това е една неспособна организация, която напусна позорно Афганистан. Как ще ги изправите против това, което се случва в този момент? Как ги накараш да се опълчват на това, на което са способни руснаците? Трябва да стартираме осведомителна интервенция, предопределена да промени публичното мнение в Европа. Но не непосредствено. Американската общност също попада под въздействието на пропагандата. Не можете да накарате Централно разузнавателно управление на САЩ да прокара неистина тук и вкъщи по CNN да каже „ да, всичко е неистина “. Не е нужно да вършиме тези доклади. Не е правилно.

Трябва да съобщавате единствено истината. Не, те оставят лъжите да заживеят сами. Това изисква утвърждение от държавното управление. Така че президентът на Съединените щати взе участие в интервенция, която измами американската общност и хората би трябвало да вземат под внимание това.

/Заглавието е на редакцията/

glasove.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР