Скорострелната реакция на огнеборците потуши пламъците в Никити на Халкидики.

...
Скорострелната реакция на огнеборците потуши пламъците в Никити на Халкидики.
Коментари Харесай

Пожари бушуват в Халкидики, в битката с огъня се включиха и пожарникари от България

Скорострелната реакция на огнеборците потуши пламъците в Никити на Халкидики. На мястото на огъня бяха изпратени екипи с водоносни коли. По въздух гасиха аероплан и хеликоптер.

 

Запалени бяха шубраци в земеделска земя, подпалени евентуално по нехайство.

 

Огнената буря не генерира напрежение измежду летуващите, които получиха информация по мобилните телефони за интензивността на пожарникарите. На място бяха изпратени 11 водоносни коли и 22-ма пожарникари.

 

Второ пожарно огнище избухна в Ситония, също на Халкидики. Там в гасенето на маслинени дървета взеха присъединяване и български пожарникари с две коли, които дойдоха от Солун, осведомят от полицията.

 

На Халкидики, където 70% от туристите са българи и румънци, има в подготвеност мощни елементи на пожарната и полицията, които реагират навреме и не позволяват огънят да се популяризира.

 

Вземат се всички нужни ограничения за сигурността на туристите, като горските региони се охраняват и от полиция.

 

В потушаването на пламъците в южната ни съседка се включиха и огнеборци от Кърджали. Те вземат участие в последната българска група, отпътувала в помощ на сътрудниците си в южната ни съседка. На този стадий няма заплаха огънят да засегне пограничните региони, обстановката се следи, съобщи пред БНР шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Сергей Заимов.

 

" Засега горят територии надалеч от границата ни. Надявам се и имам вяра, че сътрудниците ще се оправят с усложнената конюнктура там. С последната изпратена група от Главна дирекция, бяха 50 индивида плюс 11 единици техника и наше присъединяване с един пожарен автомобил, както и един автомобил за логистика с общо 5 чиновници ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР