Скорошно проучване установи, че българите сме доста суеверен народ. Малко

...
Скорошно проучване установи, че българите сме доста суеверен народ. Малко
Коментари Харесай

10 известни личности и техните странни суеверия

Скорошно изследване откри, че българите сме много религиозен народ. Малко над една трета от сънародниците ни имат вяра, че злощастие носят петък 13-ти, в случай че черна котка ти мине път, както и в случай че счупим огледало.

73 на 100 от българите са признали, че чукат на дърво против злощастие, 12% хвърлят сол за шанс, а 35% от българите носят червен конец срещу уроки.

Вероятно си мислите, че суеверията са нещо особено единствено за нашите географски ширини, само че това напълно не е по този начин. Навсякъде по света има хора, които извършват разнообразни ритуали, за които имат вяра, че ще ги предпазят от неприятен шанс, ще им донесат триумф и благополучие.

Суеверията не подминават даже световноизвестните персони. Събрахме 10-те най-странни от тях.

10. Камеран Диас

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Чаровната актриса признава, че всякога когато види нещо дървено, почуква по него срещу неприятен шанс. Въпреки това русокоската не смята себе си за суеверна, в противен случай, споделя, че няма проблем да лети в неприятно време, на петък 13-и, даже с черна котка в скута.

9. Хайди Клум

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Германският супермодел има табиет, който наподобява меко казано чудноват. Хайди постоянно носи със себе си дребна торбичка с нейните млечни зъби. Звездата отхвърля да носи амулета от поверие, само че колкото и да се опитвахме, не успяхме да намерим друго разумно пояснение.

8. Дженифър Анистън

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Звездата от сериала „ Приятели “ изпитва под паника смут да лети със аероплан. За да успокои нервите си преди полет, тя извършва един и същи обред – постоянно стъпва с десния крайник на борда, а тъкмо преди да влезе в самолета, го почуква от външната му страна. Този съвет ѝ бил даден от другар преди години, само че по този начин и не излиза наяве кой е той.

7. Серина Уилямс

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

Преди мач една от най-великите тенисистки в света постоянно обува едни и същи чорапи. Тя е твърдо уверена, че дължи триумфа си точно на тях: „ Да, това е малко суеверно, само че в никакъв случай не съм губила мач с тези чорапи “.

6. Колин Фарел

A post shared by Colin Farrell (@farrellgram)

Звездата от „ Александър “, „ Телефонна клопка “, „ Маями Вайс “ и доста други признава, че по време на първия снимачен ден постоянно носи едни и същи боксерки. Бельото с щамповани детелини е подарък от неговия брат и артистът е твърдо уверен, че му носят шанс.

5. Бенисио дел Торо

A post shared by Benicio Del Toro (@benicio_del_toro1)

Пуерториканецът е уверен, че шансът и сполучливата му кариера се дължат на дървен пръстен, с който артистът не се разделя. „ Освен това ми харесва, че постоянно мога да почукам на дърво “, споделя звездата от „ Гепи “.

4. Стивън Тайлър

A post shared by Steven Tyler (@iamstevent)

Фронтменът на „ Аеросмит “ постоянно носи огърлица с 4 зъба от миеща мечка. Както самият артист изяснява, украшението му носи шанс.

3. Меган Фокс

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Актрисата Меган Фокс, също като Дженифър Анистън, има боязън от хвърчене. За да превъзмогне суматохата, по време на полет тя постоянно си пуска песни на Бритни Спиърс. Звездата от „ Трансформърс “ е уверена, че не ѝ е съдено да почине, в случай че слуша тъкмо тази певица.

2. Парис Хилтън

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Богатата наследница следва неотменно два ритуала: чука на дърво, когато някой и каже нещо, което не желае да чуе. Другият е да си намисли предпочитание, когато инцидентно забележи, че часовникът демонстрира 11:11.

1. Крис Мартин

A post shared by Chris Martin (@chrismartinfeed)

Лидерът на английската група Coldplay признава, че преди концерт, задно с останалите членове на бандата извършва всевъзможни ритуали за триумф. От всички тях Мартин смята за най-важно да измие зъбите си преди зрелище. В противоположен случай, съгласно него, няма да е задоволително съсредоточен.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР