Скоро ви представихме една интересна и малко нетипична идея за

...
Скоро ви представихме една интересна и малко нетипична идея за
Коментари Харесай

Идеи за приключения в България: Димитровград и Хасково

Скоро ви представихме една забавна и малко нетипична концепция за пътешестване -. Сега ще създадем същото, само че в прилежащия район - този на Хасково с двата най-големи града там - Димитровград и регионалният център Хасково. На пръв взор бихте си помислили, че там няма какво да се прави и какво да се види, само че това напълно не е по този начин.
Следвайки пътя ще стартираме с Димитровград. Градът на младите (известен по този начин като е бил строен) в действителност има доста забавна история. Задължителна спирка е локалният исторически музей, който с изключение на, че е в хубава постройка има и по никакъв начин нелоша експозиция, която наблюдава предишното на града от момента на неговото основаване. Има страхотни снимки и архивни материали, които ще ви върнат обратно във времето. Друго наложително място е домът-музей на известния стихотворец Пеньо Пенев, който също е в Димитровград. Можете да се запознаете с историята на живота му и да видите неговото творчество от близко. Непосредствено до музея на поета има ретро апартамент, който е бил характерен за предишния век в града. Интересно е да се разноските в него, като сигурно ще познаете някои от мебелите, които несъмнено вашите баби и дядовци имат на село и до през днешния ден. Уредничката и на двете музейни сбирки е прелестна и доста блага жена, която споделя с готовност на посетителите. Следващата ни спирка е художествената изложба. Ако е заключено на вратата има телефон, на който да се обадите. Изложбата от картини на локални художници също е забавна, а уредничката е повече от сладкодумна и разказва с внимание всяка една творба. За край в Димитровград може да се разноските в парка с най-голямата скамейка и маса в България и да си извършите забавни фотоси. 
 Къде да пътува всяка зодия през 2021 Къде да пътува всяка зодия през 2021
Новата година постоянно е време за нови проекти. Нека да помечтаем, че през 2021 година ще можем да пътуваме без проблеми. Затова дано да...
Хасково посреща с табела - " Градът на Богородица ". Това е напълно правилно и е първото място, на което отиваме - огромната скулптура на Богородица с младенеца, която се издига над Хасково. До нея има камбанария, на която може да се качите и да се разкрие чудесна панорама към града. Внимавайте, тъй като стълбите може да са мокри и хлъзгави! Приключете деня с разходка в парк " Кенана ", който е прелестно място за отдих. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР