Скоро стават 24 години, откакто Емил Костадинов попари Франция с

...
Скоро стават 24 години, откакто Емил Костадинов попари Франция с
Коментари Харесай

Стоичков логично получи червен картон

Скоро стават 24 години, откогато Емил Костадинов попари Франция с фамозния си гол на "Парк де пренс ". Този гол му донесе за известно време прозвището "Консула ". Защото подпечата визите на националния ни тим за незабравимото международното състезание в Съединени американски щати. Съотборникът му Христо Стоичков обаче в действителност стана консул, с същинска диплома от МнВР. Вярно, почетен, само че въпреки всичко консул. С същински привилегии и канцелария, която не посещаваше. Защото от близо 2 години живее в Маями.

Това негово необичайно за необятните национални маси амплоа завърши към баталиите при референдума в Каталуния. Казваме необичайно, защото 38% от участниците в анкета на ФАКТИ се питат "Какъв посланик е Христо Стоичков? " . В допитването на тематика "Трябваше ли МвНР да отзове Стоичков като почетен консул в Испания " се включиха 890 читатели на уеб страницата. Та мачът му с дипломацията завърши, когато упрекна зам.премиера на Испания, нежната Сорая Саенс, че пратила персонално органите на реда, да бият почтени хора в Барселона. Но вместо класиката с "мамата ", отнесоха го тя, татко ѝ, дядо ѝ и даже синът ѝ, които Модерният ляв разгласи за франкисти.

Последва бърза реакция от две страни - Саенс заплаши Христо със съд, а Екатерина Захариева задейства процедура по преустановяване на пълномощията му. Ицо се извини с половин уста и отсече, че България му е посочила червен картон поради Испания. Че отзоваването му е вярно решение настояват 27% от интервюираните.

20% обаче поддържат мнението на Стоичков - че сме клекнали пред Испания.

Според 7% дипломацията ни е изгубила ярка фигура. За последното остава открит въпросът, какъв брой от участниците са дали отговор с подигравка, само че както и да е - глас национален.

За 4% почетната му служба допуска и почетна изгода за страната ни. С други думи, не сме изгубили нищо, защото позицията не допуска значими резултати.

Без мнение по въпроса остават 4% от участниците в анкетата.

Няма нищо по-логично от това, което се случи. Когато консул на непозната страна, пък бил той и почетен, застане намерено по един или различен метод на страната на сепаратисти, имащи за цел да откъснат територия от страната, няма по какъв начин да чака друго отношение. Дори да е защитил бити почтени хора. Той е застанал от другата страна. Не на правото или морала, а на властта. Която няма по какъв начин да остане безразлична.

Случаят си имаше и своя смешен детайл. Стоичков твърдеше, че мандатът му по този начин или другояче от дълго време е изминал, а Захариева настойчиво отхвърляше. И уточни в претекстовете за преустановяване на пълномощията му "проблемна връзка ". И че бил прекалил. Как да не се залееш от смят. Сега се сетиха, че Христо има проблематична връзка и прекалява. Откакто ги злепостави, както без подозрение се усещат.

Човекът най-малко излезе с някаква позиция. Като знаем каква "Мисия Лондон " се разиграва в представителствата ни по света, където пращат партийни приятели за признателност или с цел да се отърват от тях, по какъв начин да не простиш на Христо волнодумието. Надежда Михайлова несъмнено още няма позиция по опита за прелом в Турция. Помните, по какъв начин мълча тогава. Дълбоко и дипломатично. Буквално изчезна за няколко дни.

Христо няма да остане в историята с прозвището Консула. Каквито и бели да направи още, ще си остане просто Ицо. А тези с "мамата " никой няма да помни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР