Скоро след пускането на iPhone 14 потребителите започнаха да се ...

Скоро след пускането на iPhone 14 потребителите започнаха да се

Apple засили iOS 16.0.2, за да поправи досаден бъг в камерата на iPhone 14 Pro и Pro Max

Скоро след стартирането на iPhone 14 потребителите започнаха да се оплакват от бъг, засягащ една от най-използваните функционалности на телефона. Става въпрос за камерата.
Това не беше първият открит проблем в iPhone 14.
Още първоначално се информация, че устройствата с iOS 16 могат да имат проблеми по време на активацията си.В някои случаи потребителите изобщо не могат да задействат телефоните. В други случаи ставаше, само че с неточности и следващи проблеми с приложения като iMessage.

Apple приготви и пусна кръпка за премахване на казуса в границите на няколко дни. Сега всичко с процеса на активиране наподобява наред.
Проблемът с камерата обаче разочарова много консуматори.
Засяга главно iPhone 14 Prо и Pro Max. Оказва се, че смарт телефонът прави размазани фотоси, когато употребява някои приложения за камера на трети страни. Включително тези, които са в приложенията на обществените мрежи.
При тяхната приложимост, или при изтеглянето на друго сходно приложение, камерата издава и странни дрънчащи звуци.
Това породи догатки, че грешката по някакъв метод задейства хардуера на оптичната стабилизация на изображението () в камерата. На 19-ти септември стана ясно, че не визира всички приложения, само че доста от най-популярните в AppStore бяха невъзможни за приложимост.
Това включва приложения като Snapchat, Instagram и TikTok.
Добрата вест е, че от Apple към този момент са пуснали корекция, която взема решение казусът. Потребителите могат да отидат в настройки, общи настройки и по-късно актуализация на софтуера, с цел да конфигурират обновлението 16.0.2.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg