Скоро след откриването на новия си « Завод на бъдещето

...
Скоро след откриването на новия си « Завод на бъдещето
Коментари Харесай

Латекоер продължава своето развитие с нов завод в Пловдив

Скоро след откриването на новия си « Завод на бъдещето » в Тулуза-Монредон, индустриална група Латекоер сложи основите на най-новото си индустриално дружество в Пловдив, България в наличието на Лъчезар Борисов, Заместник-министър на стопанската система, Н.Пр. Ерик Льобедел, Посланик на Франция, Стефан Делайе, Председател на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, Дамян Лами, Регионален шеф, Офсет и индустриално съдействие на Еърбъс и Тиери Моц, Главен изпълнителен шеф по интервенциите на Латекоер.

Този нов цех, неразделна част от Плана за трансформации 2020 на Латекоер дава отговор на голям брой провокации:

⁃ Производителност: по-ефективно потребление на индустриалните мощности на компанията след реорганизирането им в профилирани центрове по индустриални компетентности, способни най-добре да отговорят на потребностите на клиентите. Също по този начин, този нов цех за произвеждане на дребни сглобки ще обезпечи еластичност на завода в Прага (създаден през 2000 г.);

⁃ Близост до клиентите: усилване на наличието посредством доближаване до главните възложители на компанията;

⁃ Конкурентноспособност: увеличение на индустриалния потенциал в зона с най-хубави разноски за бъдещо приготовление и позициониране по нови планове.

С повърхност от близо 5 000 m², този нов цех ще бъде част от поделение Аероструктури, с действия по произвеждане и сглобяване на дребни елементи и ще разполага с капиталова стратегия в размер на 15 млн. евро за три години.

Едновременно с това е очакван и упорит проект за образование на личния състав, с оглед да се доближи сбор на чиновниците в първата година от към 200 души въз основата на плануваните темпове, оповестени за стратегиите на Еърбъс.

Яник Асуад, Генерален Директор на Латекоер, показва: „ според поетите задължения ние разпростирам динамично нашата тактика 2020. С оглед да се нарежда по най-хубавия вероятен метод за бъдещите индустриални стратегии, поделение Аероструктури усъвършенства индустриалните си уреди и укрепва връзките си с водещите международни производители като Еърбъс. “

„ Еърбъс е ангажирана отдавна в България и желае да развие тези връзки, по тази причина сме извънредно щастливи, че Латекоер ни съпровожда като сътрудник по индустриалните ни стратегии. Ние пожелаваме триумф на новия цех на Латекоер и сме уверени в техния потенциал да отговорят на потребностите и условията на Еърбъс “ акцентира Серж Дюран, вицепрезидент на Еърбъс.

„ Изграждането на цех на Латекоер в Пловдив е знак за икономическите връзки сред Франция и България. В годината на 100-годишнината от основаването на Латекоер, този цех съставлява единствено първият стадий в развиването на самолетостроенето в България, чиято упоритост е да развива произвеждане на авиационно съоръжение. Носител на водещо ноу-хау, мощен мотор на заетостта и витрина за френските технологии в интернационален проект, Латекоер ще бъде значим вложител за България. Като главен сътрудник на водещите компании в самолетостроенето, Латекоер ще разреши на България да излезе на международния пазар на този бързо-растящ бранш. Щастлива съм, че Френско-българската комерсиална и индустриална камара съпровожда Латекоер в нейното определяне и развиване в България. България предлага приспособена инфраструктура, качествена работа ръка и сътрудници, способни да отговорят на потребностите на план от сходен мащаб. Пожелавам попътен вятър на новия цех на Латекоер и дано той да се трансформира в модел за индустриална платформа за френския производител на авиационно съоръжение! “ заключи Весела Тодорова-Мозетиг, Директор на Френско-българската комерсиална и индустриална камара.

Латекоер е профилирана във всички браншове на самолетостроенето (търговски, районни, бизнес и военни самолети) в две посоки:

· Aérostructure Industrie (65% от оборота): секции на фюзелажа и порти.

· Системи за взаимно свързване (35% от оборота): окабеляване, електрически мебели и бордови уреди.

Към 31 декември 2016 година групата има 4 338 чиновници в 8 разнообразни страни.
тагове Латекоер нов цех Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР