Скоро ще представим законодателни промени, целящи насърчаване на социалното предприемачество,

...
Скоро ще представим законодателни промени, целящи насърчаване на социалното предприемачество,
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Със законодателни промени ще разширим възможностите за социалното предприемачество у нас

„ Скоро ще представим законодателни промени, целящи поощряване на общественото предприемачество, с които ще разгърнем хоризонта пред обществените предприятия и ще обхванем доста повече действия и форми, през които то се реализира “.

Това съобщи министърът на труда и обществената политика доктор при откриването на изложбата с идея „ Големият гърмеж “, чийто патрон е, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Тя посочи, че задачата на измененията ще бъде обществените предприятия да имат по-лесен достъп до публични поръчки, европейско, държавно и общинско финансиране, дотации и държавна помощ. „ Искаме обществените предприятия да станат неразделна част от стопанската система на България по този начин, както е в останалите страни от Европейския съюз. Те да бъдат във веригите на доставки на общоприетия бизнес и сами да генерират устойчиви вериги на доставки и бизнес връзки “, добави министър Шалапатова. 



Повече от 2,8 милиона организации оформят обществената стопанска система в Европа, създавайки 13 милиона работни места, означи още министърът. „ Те генерират 8% от брутния вътрешен артикул на Европейския съюз. Това е голям мащаб, който единствено демонстрира какъв брой естествена за европейците е обществената стопанска система “, сподели тя. И добави, че общественото предприемачество е бъдещето на Европа и мостът, който може да сплоти дела в интерес на обществото и природата с бизнеса и страната.

„ Талантът, който ни заобикаля довечера, е доказателство за капацитета на всеки един да бъде извънреден, без значение от събитията, пред които го е изправил животът. Свикнали сме да гледаме на хората с увреждания, фокусирайки се върху това, от което са лишени. Аз се концентрирам върху това, което имат. А то е доста особено, доста мощно и неповторимо “, означи министърът на труда и обществената политика във връзка изложбата, която е проведена от фондация “Сошъл Фючър ”. 

На изложбата са показани картини, основани от младежи със характерни благоприятни условия, които посещават кариерния център на фондацията „ Jamba -Хъб на опциите “, под менторството на Пепа Стоянова – магистър по педагогика и семиотика на изобразителното изкуство. Целта е да се показа капацитетът на младежите с увреждания и по едно и също време с това да се поддържа финансово основаването на ново обществено дружество – пекарна, в което да работят хора с увреждания, както и да се образоват на кулинарни умения и трудови привички, с цел да се осъществят на пазара на труда в действителната стопанска система.

До 7 март творбите от изложбата „ Големият гърмеж “ ще бъдат изложени Vivacom Art Hall (ул. Оборище 5). Онлайн те могат да бъдат прегледани и закупени на адрес https://jamba.bg/thebigbang/.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР