Скоро ще има досъдебни производства срещу полицаи, вероятно за това,

...
Скоро ще има досъдебни производства срещу полицаи, вероятно за това,
Коментари Харесай

Демерджиев: Скоро ще има досъдебни производства срещу полицаи

Скоро ще има досъдебни производства против служители на реда, евентуално за това, че са помагали на Георги Семерджиев, който умъртви две девойки на бул. " Черни връх " при започване на юли.  Това стана ясно от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Той очаквал инспекторатът на Министерство на вътрешните работи да му рапортува дали началниците на тези 40 служители на реда, които са подпомагали Семерджиев, са били забъркани.

" Първото дисцилинарно наказване е реалност - уволняване на служителка. Събираме доказателства и скоро ще има за наказателни производства. Скоро ще има освен дисциплинарни, само че и наказателни производства. Очаквам да има такива ", сподели Министерство на вътрешните работи шефът. 

По мотив на ужасната злополука, станала на разсъмване през днешния ден,   министърът изясни, че на водача Димитър Любенов, който също се оказа с доста нарушавания на пътя, са били връчвани фишове. 

" Дълго време не бяха връчвани наказателните постановления, с връчването им се влиза в наказатнелната сфера ", сподели той пред бТВ.

По думите му откогато е почнал засиленият надзор на пътя, по-малко били потърпевшите. 

" Справяме се добре със засиления мигрански напън, няма аналог натискът, на който сме подложени ", сподели Демерджиев по другата настояща тематика. Според него той се ускорява всеки ден и всяка седмица, само че е по-малко отпреди 2 август. 

Канали за трафик  на мигранти можело да има и без присъединяване на служители на реда, само че не и в този размер. Полицаите били на разнообразни позиции - от шефове до елементарни чиновници. Помощта им не била директна, най-често мигрантите минавали без да бъдат спрени. Той напомни, че е сменил шефа на Гранична полиция. 

Следващата седмица ще има разбърквания,  работим по 4-5 случая, които ще предадем на пркуратурата, увери Демерджиев.

На въпрос кой купува гласове сподели, че били разнообразни хора, само че не в такива мащаби. Това се дължало на предпретите дейности. Сега нямало възражения против акциите, тъй като Министерство на вътрешните работи следвало правилото на правда.  Имало невероятни недоволства, в които нямало никаква конкретика. 

В момента нямало съответни данни да работят съветски сътрудници на територията на България, само че доста деликатно се следяла обстановката.

Няма данни да има съветски сътрудници в Министерство на вътрешните работи, сподели той и посочи, че те нормално предаали данни за основни обекти. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР