Скоро ще бъде въведена забрана за носене на огнестрелно оръжие,

...
Скоро ще бъде въведена забрана за носене на огнестрелно оръжие,
Коментари Харесай

Забраняват оръжията на ключови места в Ню Йорк

Скоро ще бъде въведена възбрана за носене на огнестрелно оръжие, даже и прикрито, в известния квартал " Таймс Скуеър " и на други публични места в града и щата Ню Йорк, оповестява " Франс прес ".

По-рано тази година Законодателният орган на Ню Йорк одобри, а губернаторът демократ Кати Хочул според който се лимитира притежанието на огнестрелни оръжия на чувствителни места , като този закон влиза в действие от през днешния ден.

Това беше част от реакцията на решение от края на юни нас консервативно болшинство, който поддържа правото на американците да напущат домовете си въоръжени, отменяйки закон на Ню Йорк от 1913 година, ограничителен носенето на огнестрелни оръжия.
 Ню Йорк не разрешава носенето на оръжие на публично място
Ню Йорк не разрешава носенето на оръжие на публично място

Законът близа в действие от 1 септември

" Решението на Върховния съд на Съединени американски щати беше изстрел, който се чу по целия свят и който се прицели в сигурността на всички нюйоркчани ", съобщи кметът демократ на града и някогашен служител на реда Ерик Адамс.

Ню Йорк ще се отбрани против това решение и от на следващия ден влизат в действие нови условия към претендентите за позволение за прикрито носене на оръжие и ограничавания за носене на прикрито оръжие на " чувствителни места " като " Таймс Скуеър ", акцентира той.

Градоначалникът показа знак - " Таймс Скуеър: Зона, свободна от оръжия ", който ще бъде окачен към емблематичния площад в сърцето на Манхатън, където великански електронни рекламни пана светят непрекъснато за 50-те милиона гости, които се събират там всяка година.
 Байдън подписа най-мащабния закон за надзор над оръжието в Съединени американски щати от десетилетия
Байдън подписа най-мащабния закон за надзор над оръжието в Съединени американски щати от десетилетия

Животи ще бъдат избавени, разгласи той

Губернаторът на четвъртия по величина американски щат добави, че оръжията, даже и да са скрити, ще бъдат неразрешени в " питейни заведения, библиотеки, учебни заведения, държавни здания и лечебни заведения, наред с други ".

Хочул съобщи, че отхвърля " да се лиши от правото си като губернатор да пази нюйоркчани от принуждение с огнестрелно оръжие или от всяка друга форма на щета ".

В щата Ню Йорк ние ще продължим да сме водещи по пътя напред и да прилагаме здравомислещо законодателство за сигурност на оръжията, посочи тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР