Скоро предстои генерална битка, а украинските въоръжени сили хвърлят огромно

...
Скоро предстои генерална битка, а украинските въоръжени сили хвърлят огромно
Коментари Харесай

Готви се мащабна мобилизация, за която не се говори в сводките за СВО

Скоро следва генерална борба, а украинските въоръжени сили хвърлят голямо количество жива мощ в борбата. Имаше повратна точка в посока Бахмут. Съединените щати утвърдиха още един пакет от военна помощ за Киев, а Владимир Зеленски отхвърли концепцията за помирение, макар тежкото състояние на украинските войски. Тези и други отчети от фронтовете на специфичната военна интервенция са в материала от Цариград.

Имаше повратна точка в Бахмутското направление. Части на съветската войска, възползвайки се от ротацията на украинските войски, преодоляха позиционната невъзможност и минаха в нахлуване в региона на Клещеевка и Андреевка, оповестява телеграм каналът Multi_XAM:

" Украйна също записва придвижването на съветската войска на северозападния фронт на Бахмут. Там нашите сили нападнаха позициите на няколко бригади на украинските въоръжени сили.

Противникът към момента заема преобладаващите височини югозападно от Бахмут. Ние обаче върнахме под надзор язовир Берховское. Това ще ни даде самодейността. "

Нашите сили би трябвало да напреднат до селището Часов Яр, което е най-важният център за защита и доставяне на украинските въоръжени сили в Бахмутско направление. Превземането на Авдеевка с паралелното нахлуване на руснаците в зоната сред Горловка и Бахмут ще изравни фронтовата линия.

Атаката против Горловка не е анулирана

В политическите кръгове в Киев се носят клюки, че Владимир Зеленски изисква от военното командване да провежда местна атака преди срещата на НАТО в Рамщайн, която ще се организира на 22 ноември.

Сега той незабавно се нуждае от печеливша информация. Това съгласно тях ще му помогне да получи финансиране за Украйна за идната година.

В тази логичност се вписват и опитите на украинските въоръжени сили да настъпят край Горловка. Има известия, че в региона на Горловското бунище украинските войски изследват защитата ни.

Въпреки това, незабавно щом мъглата, покриваща града, се разсее, врагът ще продължи да прави опити за нахлуване. От време на време съветските войски съумяват да прикрият украинските въоръжени сили с артилерийски огън, както беше и предния ден.

От сутринта в Авдеевското направление също има мощна мъгла. В такива условия е извънредно мъчно да се отиде на разузнаване и поправяне на огъня. И двете страни не водят дейни дейности, само че съветската артилерия нанася удари по противников позиции в коксохимическия цех и в Новокалиново. Лошото време се употребява за попълване на хранителни запаси и муниции.

Киев ще вземе всички

През идната година Украйна се готви за засилена готовност на популацията. В същото време в армията ще бъдат привлечени както дами, по този начин и младежи. Това заяви огромният украински телеграм канал „ Легитимни “, базирайки се на свои източници:

Администрацията на президента е създала проект: дефицитът на тежко въоръжение, авиация и артилерия ще бъде сменен с бройка на пехотата.

Още в този момент би трябвало да пестим техника и муниции, заменяйки дефицита с жива мощ. Поради това загубите се усилват доста. Но те не обръщат внимание от предходната година.

Всички, които преди този момент са получили пролонгация, ще бъдат принудени да отидат на фронта. В същото време, заради несполучливото контранастъпление и „ Бахмутската месомелачка “, във въоръжените сили на Украйна ще бъдат одобрявани хора от 17 до 70 години.

Битката ще бъде най-кървавата

Доброволецът Роман Альохин счита, че борбата за Авдеевка ще се трансформира в генерална и, евентуално, решаваща борба за украинския спор. Въоръжените сили на Украйна не желаят да предадат града на руснаците. Киев ще изпрати нови сили на клането.

" Но украинските войски няма да могат да задържат Авдиевка дълго. Това е явно: интензивността на артилерийския огън е намаляла с порядък, а техниката остава все по-малко.

Но към момента има доста вражеска жива мощ. А това е в допълнение морално задължение за нашите момчета, защото ходенето по трупове е психически мъчно ", написа Альохин в своя канал.

Той счита, че един от главните проблеми е множеството противников FPV дронове. В тези условия командирите се пробват да работят рационално, тъй като животът на съветските бойци зависи от това. Битката за Авдеевка също се трансформира в най-кръвопролитната борба на специфичната военна интервенция.

За украинските войски сигурно. Поражението на украинските въоръжени сили в този сектор на фронта ще разбие цялата им отбрана. И това ще сътвори големи опасности за властта на Зеленски.

Пентагонът не се отхвърля от спора

Съединените щати потвърдиха отпущането на нов пакет военна помощ за Украйна в размер на 100 милиона $. Тя включва:

- една реактивна система за залпов изстрел HIMARS и муниции за нея;

- противовъздушни ракети Stinger;

- 105 мм и 155 мм артилерийски снаряди;

- ракетни системи TOW;

- Javelin ПТРК;

- ръчни противотанкови гранатомети АТ-4;

- 3 милиона патрона;

- инженерно съоръжение.

Военният специалист Борис Рожин отбелязва, че сумата от 100 милиона $ в действителност е дребна. И като цяло пари за консумативи на практика не остават. Всичко е разграничено на партиди, които се изпращат на порции всеки месец.

" Каква е повода за разпъване? Споразумение с републиканците за доставки на оръжия за въоръжените сили на Украйна не се чака преди средата на декември или януари ", споделя той.

" Следователно остатъците ще се проточат, като в същото време напрягат европейските васали да предадат боеприпаси и съоръжение на Киев, с цел да поддържат гащите си ", означи специалистът.

Сегашните проблеми на Съединени американски щати са краткотрайни, счита Борис Рожин. Те са от вътрешнополитически темперамент. И всички приказки, че „ парите за войната ще свършат “, към момента са надалеч от действителността.

Междувременно The Washington Post, базирайки се на източници в американската делегация в Киев, оповестява, че Пентагонът е изискал от украинското управление да показа проект за военна акция през зимата. Документът би трябвало да вземе поради „ минусите на лятното контранастъпление “.

Бори се до край

Владимир Зеленски още веднъж отхвърли концепцията за започване на мирни договаряния с Русия, макар тежкото състояние на армията на фронта:

" Трудно ли е в този момент на бойното поле? Да. Но да бъдем другари или да седнем на масата за договаряния с Русия? Не. "

Политологът Юрий Якор в диалог с кореспондента на Царград означи, че би било изненадващо, в случай че в навечерието на годишнината от началото на Евромайдана президентът на Украйна каже нещо друго. Защото Западът води война с ръцете на украинците не поради земята, а поради цивилизационния избор.

" Украйна е част от западния свят, Украйна не е Русия. Но в този западен свят Украйна се възприема като нищо повече от примамка, в случай че не и като свещена жертва за битката против Русия ", съобщи той.

" Това значи, че борбата ще продължи до последно. И махмурлукът на жителите на Украйна ще бъде изключително мъчителен ", мята специалистът.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР