Скоро някои смартфони ще се зареждат до 100% само за

...
Коментари Харесай

Смартфоните ще се сдобият с 240W ултра-бързо зареждане


Скоро някои смарт телефони ще се зареждат до 100% единствено за десетина минути
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова технология за ултра-бързо зареждане на батерията на смарт телефона се чака скоро на пазара. Става въпрос за система с мощ 240W, съгласно източници, осведомени с разработките на китайската компания Oppo.

Към момента е известно само, че технологията се създава от китайска компания за смарт телефони, съгласно обява на Gizmochina. Името ѝ не се разкрива, само че пазарните наблюдаващи са единомислещи, че това е Oppo – един от най-големите снабдители на смарт телефони в света.
още по темата
Факт е, че по-рано тази година, на ревюто на мобилната промишленост MWC 2022 в Барселона, Oppo подвигна завесата пред 240-ватова технология за зареждане на смарт телефони SuperVooc. Твърди се, че системата може да презарежда батерия с потенциал 4500 mAh от 0% до 100% единствено за девет минути.

“От представянето на Oppo SuperVooc през 2014 година, компанията е един от водачите в технологиите за бързо зареждане. Към декември 2021 година над 220 милиона консуматори по целия свят са употребявали ефикасното, безвредно и бързо зареждане, което предлага Oppo ”, споделят от компанията за своите разработки.

Според източници от промишлеността, китайската компания към този момент е почнала пробно произвеждане на зарядни устройства за 240-ватовата система. Те работят в режим 24Vх10 A.

В същото време съперникът Vivo скоро ще пусне смарт телефона iQOO 10 Pro, който ще поддържа 200W ултра-бързо зареждане. Около 12 минути са задоволителни за цялостно зареждане на батерията на това устройство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР