Скоро интересът на големите круизни компании към Черно море ще

...
Скоро интересът на големите круизни компании към Черно море ще
Коментари Харесай

Круизните компании избягват Черно море, но скоро няма да е така?

Скоро ползата на огромните круизни компании към Черно море ще се възобнови. Нужно е единствено малко стабилизиране на политическата конюнктура в района. Това мнение изрази пред Дарик кап. Димитър Димитров, морски дипломат на България в Международната морска организация (IMO).
В последните години круизните компании заобикалят Черно море и го правят оценка като рисков район, поради събитията в Украйна, изясни някогашният морски капитан и сегашен член на екипа на Пилотска станция-Варна.

"Когато аз започвах работа като водач в пристанището през 2008 година, имахме към 35-40 круизни кораба на година. В момента имаме 3-4. Надяваме се отново да стигнем остарялата цифра ", оптимист е кап. Димитров.

Има огромно търсене на фрагменти за пасажерските кораби. В последните години круизният туризъм е в огромен напредък. Един огромен круизен транспортен съд е като дребен град, който се нуждае от всевъзможни експерти и реализатори и по тази причина има много огромно търсене.

Много наши сънародници са на управителни позиции. "Все още на огромните пасажерски кораби нямаме капитан, само че наши сътрудници са стигнали до staff captain. Ако капитанът на един пасажерски транспортен съд има статута на кмет на град, можем да кажем, че нашите сътрудници са заместник-кметове ", посочи морският ни дипломат.

Само в Европа круизният туризъм обезпечава 400 000 работни места. Наред с чисто морските специалности, се търсят доста админи, бармани, сервитьори, аниматори, масажисти и други

Голяма част от хората в Северна България намират положително прехранване в речния круизен туризъм в Европа. Заплатите на речните кораби обаче са малко по-ниски от тези на морските и океански пасажери, демонстрират наблюденията на кап. Димитър Димитров. 

Круизните кораби обезпечават целогодишна претовареност. Въпреки, че деен сезон за пасажерските плавания няма, по-наситени са месеците от февруари до декември.

В международен мащаб през 2017 година пасажерите на круизни кораби са били с 10 милиона повече, спрямо миналата 2016 година Нараства и броят на корабите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР