Скоро Естония ще има противокорабни ракети Blue Spear /Синьо копие/,

...
Скоро Естония ще има противокорабни ракети Blue Spear /Синьо копие/,
Коментари Харесай

Forbes: Естония ще заплашва Санкт Петербург със "Синьото копие"

Скоро Естония ще има противокорабни ракети Blue Spear /Синьо копие/, които могат да се трансфорат в източник на доста съществени проблеми за Русия.

Както оповестява Forbes, при положение на спор тези ракети ще могат освен да пресечен морското доставяне на Калининград с континенталната част на Русия, само че и да правят офанзиви по наземни цели. А Санкт Петербург, отбелязва изданието, е единствено на 150 км от естонската граница.

За съвсем всяка друга страна договорът, подписан сред държавния капиталов център за защита на естонското министерство на защитата и взаимното дружество Proteus Advanced Systems, което включва израелската галактическа компания Israel Aerospace Industries и сингапурската компания ST Engineering Land Systems, евентуално не би бил особено събитие.

Както счита Forbes обаче, в този момент Естония ще разполага с противокорабни ракети Blue Spear, които могат да се трансфорат в източник на доста съществени проблеми за Русия.

„ Избраната оръжейна система ще се трансформира в главен детайл на естонската военноморска защита през идващите десетилетия. Естонският флот ще може да даде забележителен принос както в националната, по този начин и в районната и в груповата отбранителна активност “, сподели командирът на Военноморски сили на Естония Юри Саска.

И думите му, продължава обявата, не са смешка. Ракетата Blue Spear е най - новата трансформация на израелската ракета Gabriel. Ракетата е дълга почти 6 м, изстреляна от мобилна наземна пускова установка, има разнообразни режими на полет.

Тя може да лети както на ниски, по този начин и на доста ниски височини. Оборудвана е с бойна глава, тежаща няколко десетки кг, и дейна радарна глава за самонасочване за оптималната акуратност. Той има инерционна навигационна система, което значи, че е невредим за системите за електронна война.

Някои от ракетите с по-голям обхват Gabriel, когато се летят на огромна надморска височина, евентуално могат да прелетят 500 км. Като противокорабна ракета, летяща на ниска надморска височина, ракетата Blue Spear е с по-голям разход на гориво, тъй че обсегът й е по-малък - към 320 км.

„ Въпреки това, във водите на Балтийско море с натоварен корабен трафик, 320 километра са доста разстояние. Особено в случай че имате поради, че ракетата ще лети от територията на Естония.

Противокорабната ракета "Синьо копие ", изстреляна от Естония, може да прелети през целия Финландски залив, тази част от Балтийско море, която свързва съветското пристанище Санкт Петербург с Калининградска област ", написа създателят на публикацията.

Той отбелязва, че Калининградският район обезпечава на Русия опора в Балтийския район, откъдето въздушните, морските и сухопътните сили могат да съставляват опасност за най -слабите членове на НАТО - Латвия, Литва и Естония. Но местоположението на Калининградска област е по едно и също време мощ и уязвимост. При военновременни условия, този ексклав ще бъде подвластен от честите транспортни конвои по море.

В този подтекст би трябвало да се има поради, че противокорабните ракети, изстреляни от мобилни наземни пускови установки, сигурно имат и отбранителни качества. Но същите тези ракети са и настъпателни.

Следователно новите ракети на Естония, ситуирани на едно от най-важните морски „ тесни места “ в Европа, биха могли да оказват помощ да вземем за пример за спиране на потока от снабдяване, гориво и подкрепления от континентална Русия до Калининград.

„ Сега помислете: ракетата„ Синьо копие “не е единствено противокорабна ракета. Тя, сходно на доста противокорабни ракети, също има капацитет да прави офанзиви по наземни цели. А Санкт Петербург се намира единствено на 150 километра от естонската граница “, отбелязва създателят на публикацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР