Скопие. Войници от Армията на Република Македония са произвели изстрели

...
Скопие. Войници от Армията на Република Македония са произвели изстрели
Коментари Харесай

„Денешен“ : Инцидент на границата с Гърция: Македонски войници са стреляли във въздуха в опит да предотвратят влизането на нелегални мигранти

Скопие. Войници от Армията на Република Македония са произвели изстрели във въздуха, с цел да попречат на група мигранти да влязат нелегално на територията на страната, оповестява електронното издание на скопския вестник „ Денешен “ , като прецизира, че случаят се е случил на границата с Гърция.
Съобщава се, че един от мигрантите е задържан, до момента в който останалите от групата са се върнали назад на гръцка територия.
От АРМ осведомят, че групата мигранти е видяна при рутинно наблюдаване в региона на районния път Гевгелия-село Моин.
„ Следвайки написаните правила и процедури в такива обстановки, от патрула няколкократно е отправено предизвестие хората да спрат, само че заради тяхното продължаващо придвижване са били изстреляни няколко предупредителни патрони във въздуха, след което те са се върнали назад на гръцка територия. Един от тях, който спрял, е арестуван и предаден на органите на Министерство на вътрешните работи за по-нататъшна процедура “, разясниха военните.
От македонската войска твърдят, че АРМ и представители на граничната полиция остават в оптималната подготвеност за попречване на всички опити за нелегално влизане на територията на страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР