Скопие вероятно ще втвърди тона към България под влияние на

...
Скопие вероятно ще втвърди тона към България под влияние на
Коментари Харесай

В Скопие обсъждат нови червени линии в отговор на изнудването от София

Скопие евентуално ще втвърди тона към България под въздействие на най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ и поради идните изключителни парламентарни избори, откакто министър председателят Зоран Заев подаде оставка.

По време на ръководството на Заев Скопие се отхвърли от езика на омразата към България и сподели, че е готово на взаимни отстъпки, с цел да се придвижи към Европейския съюз. Отказът на европейските водачи да стартират договаряния със Скопие за присъединение, предстоящо докара до смяна на обстановката в югозападната ни съседка.

По време на среща при президента Стево Пендаровски водачът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е предложил Северна Македония да одобри резолюция, с която да каже на България кои са новите червени линии като отговор на " обидите и шантажите " от страна на София.

Предложението е било признато от всички партии, заяви локалната телевизия Алсат, която излъчва на албански език.

От ръководещата партия СДСМ декларирали, че никой не може да оспори това, което е доказано и от Организация на обединените нации - че жителите на страната са македонци и приказват на македонски език.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР