Скопие. В рамките на пресконференция председателят на парламента на Република

...
Скопие. В рамките на пресконференция председателят на парламента на Република
Коментари Харесай

Талат Джафери: Не се чувствам отговорен за подписването на Закона за езиците, дадох достатъчно време на Георги Иванов

Скопие. В рамките на конференция ръководителят на Народното събрание на Република Македония Талат Джафери осведоми за последните действия и процедури на Събранието в Скопие – предаването на два закона за обявяване в Държавен вестник – за потребление на езиците и за одобрение на Преспанския контракт, отбелязва електронното издание МКД .
Джафери акцентира, че въз основа на пълномощията си е подписал двата указа и ги е предал за издание в Държавен вестник. „ Двата указа са показани в Държавен вестник с в допълнение пояснение за какво са подписани единствено от моя страна ", сподели Джафери.
Запитан от медиите дали усеща отговорност и дали е нарушил Конституцията за подписването на двата документа и изпращането им в Държавен вестник, ръководителят на Народното събрание отговори: „ От самото начало на процедурата за приемане на Закона за езиците съм твърдял, че съм работил според ситуациите в Конституцията и Правилника за активността на Народното събрание. Може да се смята, че със служебното обвързване се злоупотребява с отхвърли за подписването на закона от страна на президента. В член 8 на Конституцията е разпределено пълномощията в законодателната, изпълнителната и правосъдната власт. Президентът е част от изпълнителната власт и не може да се намесва в частта на законодателната власт и да не извършва отговорностите си ”, акцентира Джафери.
Председателят на Събранието акцентира, че не усеща никаква отговорност за подписването на двата указа и че е дал задоволително време на президента на Република Македония да направи същото.
От редакцията акцентират, че Джефери се е обърнал на конференцията както на македонски, по този начин и на албански език.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР