Скопие. В анкета, публикувана днес от Центъра за европейски стратегии,

...
Скопие. В анкета, публикувана днес от Центъра за европейски стратегии,
Коментари Харесай

MakPress: Негативното отношение към България в Македония за една година се е увеличило с 23%

Скопие. В анкета, оповестена през днешния ден от Центъра за европейски тактики, Eurothink, по въпроси, свързани с европейската интеграция, жителите на Македония показаха България като една от най-враждебните страни, цитира проучването македонското електронно издание MakPress
Анализът на Eurothink демонстрира, че спрямо предходната година негативните настроения към България са се нараснали с над 20%, от 0,5% през 2018 година до23,1% в този момент съгласно Eurothink, доближавайки обичайна позиция на Гърция.
„ Анкетата съответства с българските позиции,представени преди няколко дни, и с актуализирането на връзките към България в нашата общност. Така съгласно данните огромен брой жители стартират да гледат на България като на враждебна за страната ни страна, като по този метод заменят " обичайния зложелател " Гърция с България, сподели шефът на Eurothink Люпчо Петковски.
Съединените щати имат най-голяма поддръжка на въпроса „ кой е най-хубавият другар на страната “ с 10,4%, следвани от Германия с 10,1%, Сърбия с 8,5%, Турция със 7,7% %, Европейски Съюз 4,7%, България 3,4%, Албания 3,2%, Гърция 2,5%, Русия 2,2%, НАТО 1,7%.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР