Скопие уволни митничарите, които са пуснали злополучния автобус, катастрофирал на ...

Скопие уволни митничарите, които са пуснали злополучния автобус, катастрофирал на

Трагедията на АМ „Струма“: Превозвачът отрича в автобуса да имало контрабанда

Скопие уволни митничарите, които са пуснали злополучния рейс , аварирал на Автомагистрала „ Струма “, да излезе от страната без документи. Пред bTV вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски настоя да стане ясна причината за тежката злополука - наистина ли това е човешка неточност , или механически пропуски по рейса .

Властите в Скопие са безапелационни , че няма да водят редом следствие .

От своя страна обвинител номер едно разяснява в излъчването „ Тази заран " , че основната прокуратура в Скопие събира ДНК тестове от околните на починалите и ще ги даде на управляващите у нас, с цел да се форсира процесът по идентификация на жертвите.

И министърът на вътрешните работи отхвърли версиите за нерегламентиран транспорт на гориво в автобуса .
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това са спекулации. Не знам нищо за туби с бензин, за пиротехника и така нататък Такива неща единствено пречат, не оказват помощ на следствието . Туби с бензин не могат да са подбуда за злополуката " , съобщи Оливер Спасовски.

С позиция във " Фейсбук " реагира и превозвачът " Беса Транс " : " Автобусът не е имал багажник за контрабанда на бензин, масло или пиротехнически транспортни средства. Всички тези спекулации са злонамерени " .
Снимка: btvnovinite.bg
А в тази заран по bTV основният прокурор на съседката ни Любомир Йовески заяви , че уволняват митничарите, които са пропуснали рейса да излезе от страната без документи.

" Това возило няколко пъти е напускало територията на страната и последното му излизане въобще не е разпознато електронно. Заради това ще се подведат под вина митничарите, ще дава отговор и техният началник " , съобщи Йовески.
Снимка: btvnovinite.bg
Не е открито и наистина ли автобусът е имал позволение за интернационален транспорт на пасажери .

Първоначалната инспекция сочи, че излизането на злополучния рейс на " Беса унес " въобще не е отразено в митническата система на Северна Македония. И през днешния ден офисът на компанията остана затворен.

Според специалиста по сигурност професор Фросина Ременски казус е и липсата на техническо съоръжение на сходни транспортни средства, което би дало повече сведения точно в такава сериозна позиция .

„ Да има нещо като „ черна кутия “ в рейса , която може да окаже къде, в какъв брой часа, каква е фазата, където се открива рейсът , на движението, на неговата скорост и по този начин нататък “, споделя Ременска.

Властите в Скопие са безапелационни , че няма да водят редом следствие .

От вътрешния министър имаме увещание , че държавното управление на Северна Македония ще съдейства с каквото е належащо на околните на починалите .

Източник: btvnovinite.bg