Скопие уволни митничарите, които са пуснали злополучния автобус, катастрофирал на

...
Скопие уволни митничарите, които са пуснали злополучния автобус, катастрофирал на
Коментари Харесай

Трагедията на АМ „Струма“: Превозвачът отрича в автобуса да имало контрабанда

Скопие уволни митничарите, които са пуснали злощастния рейс, аварирал на Автомагистрала „ Струма “, да излезе от страната без документи. Пред bTV вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски настоя да стане ясна повода за тежката злополука - дали това е човешка неточност, или механически пропуски по рейса.

Властите в Скопие са безапелационни, че няма да водят редом следствие.

От своя страна обвинител номер едно разяснява в предаването „ Тази заран ", че основната прокуратура в Скопие събира ДНК проби от околните на починалите и ще ги даде на управляващите у нас, с цел да се форсира процесът по идентификация на жертвите.

И министърът на вътрешните работи отхвърли версиите за нерегламентиран транспорт на гориво в автобуса.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това са спекулации. Не знам нищо за туби с бензин, за пиротехника и така нататък Такива неща единствено пречат, не оказват помощ на следствието. Туби с бензин не могат да са причина за злополуката ", съобщи Оливер Спасовски.

С позиция във " Facebook " реагира и превозвачът " Беса Транс ": " Автобусът не е имал багажник за контрабанда на бензин, масло или пиротехнически транспортни средства. Всички тези спекулации са злонамерени ".
Снимка: btvnovinite.bg
А в тази заран по bTV основният прокурор на съседката ни Любомир Йовески заяви, че уволняват митничарите, които са пропуснали рейса да излезе от страната без документи.

" Това возило няколко пъти е напускало територията на страната и последното му излизане въобще не е разпознато електронно. Заради това ще се подведат под отговорност митничарите, ще дава отговор и техният началник ", съобщи Йовески.
Снимка: btvnovinite.bg
Не е открито и дали автобусът е имал позволение за интернационален транспорт на пасажери.

Първоначалната инспекция сочи, че излизането на злощастния рейс на " Беса транс " въобще не е отразено в митническата система на Северна Македония. И през днешния ден офисът на компанията остана затворен.

Според специалиста по сигурност професор Фросина Ременски проблем е и неналичието на техническо съоръжение на сходни транспортни средства, което би дало повече сведения точно в такава сериозна обстановка.

„ Да има нещо като „ черна кутия “ в рейса, която може да окаже къде, в какъв брой часа, каква е етапа, където се намира рейсът, на придвижването, на неговата скорост и по този начин нататък “, споделя Ременска.

Властите в Скопие са безапелационни, че няма да водят редом следствие.

От вътрешния министър имаме увещание, че държавното управление на Северна Македония ще спомага с каквото е належащо на околните на починалите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР