Скопие. Сняг и лошо време обхванаха Балканите, пише македонското електронно

...
Скопие. Сняг и лошо време обхванаха Балканите, пише македонското електронно
Коментари Харесай

„Курир“ : Сняг и лошо време обхванаха Балканите

Скопие. Сняг и неприятно време обгърнаха Балканите, написа македонското електронно издание „ Курир “ .
От североизточната част на Европа на Балканите през вчерашния ден нахлу студена вълна, която ще дефинира времето през идващите пет дни, като ветровете и снеговалежите обгърнаха даже гръцките курорти, написа изданието.
За по-голямата част от днешния ден се чака вятър със скорост над 30 метра в секунда, както и мощен снеговалеж в доста региони на България, оповестяват локалните медии.
Сняг е паднал и в Гърция, а фотоси от покрития със сняг плаж на Паралия са били оповестени в обществените мрежи.
В Солун и Атина се чака сняг и заради студената вълна в гръцката столица се открива втори заслон за бездомните. Студената вълна ще докара до извънредно ниски температури в цяла Гърция.
В по-голямата част от Хърватия температурите бяха измерени през нощта, а в Риека тази заран беше измерена температура от минус 1.2 градуса по Целзий. В града и покрайнините снегът падна през нощта, което за известно време съумя да задържи някои повърхности.
Температурата в Хърватия ще бъде малко по-ниска през днешния ден, само че с по-слаб вятър. Силен вятър се чака още веднъж в края на седмицата. Хърватските метеоролози афишират, че уикендът ще бъде по-студен, а при започване на идната седмица вероятността от ниски температури още веднъж се усилва. По отношение на снега, към този момент се плануват слаби превалявания.
В Босна през днешния ден се чака облачно време със слаб снеговалеж, което последователно ще спре в края на деня. Според метеоролозите предстоящата дебелина на новата снежна завивка е от 2 до 10, а в планинските региони до 15 см.
В Сараево се чака облачно време със сняг и оптималната температура от минус две градуса по Целзий. В течение на деня, кошерите ще отслабнат и последователно ще спрат.
Прогнозата за Сърбия за през днешния ден е за студено време със слаби снеговалежи, основно в северната, западната и югозападната част на страната с леко нарастване на дебелината на снежната завивка. Нова снежна вълна в ще нахлуе в Сърбия от север на следващия ден следобяд.
В Черна гора през днешния ден се чака изменчиво облачно време със слънчеви интервали и ниски температури в южните и централните региони. В северната част на страната ще бъде най-вече облачно и доста студено, със слаб сняг. Предвижда се вятърът да е сдържан до мощен, а някъде доста мощен и да духа от северна и североизточна посока.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР