Скопие ще търси засилени дипломатически контакти със София, след като

...
Скопие ще търси засилени дипломатически контакти със София, след като
Коментари Харесай

Скопие търси контакт със София, но пак напомня, че и двете страни имат задължения

Скопие ще търси засилени дипломатически контакти със София, откакто България заплаши, че може да блокира блокира първата междуправителствена конференция сред Северна Македония и Европейския съюз, която се чака през декември.

Еврокомисарят за разширение и добросъседство Оливер Вархей сподели на представителите на македонското държавно управление, че би трябвало да влагат в пряк разговор с България за решение на разногласията.

" Работим ръка за ръка с българските и македонските управляващи, одобрих министъра на външните работи и вицепремиера предходната седмица, и ги окуражих да се ангажират с техния комшия, защото става въпрос за съвместен интерес да бъде открито решение, което е задоволително за двете страни ", сподели Вархей.

Той удостоверил още един път, че задачата на Европейската комисия и на немското председателство е да се организира първата Междуправителствена конференция, т.е., отварянето на първите преговорни глави до края на тази година, написа " Слободен щемпел ", представен от Българска телеграфна агенция.

В същото време вицепремиерът Красимир Каракачанов продължава да слага въпроса за неизпълнени задължения от страна на Скопие по време на визитата си в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР