Скопие разследва защо деца - художници от Битоля са били

...
Скопие разследва защо деца - художници от Битоля са били
Коментари Харесай

Евродепутат: Политици от РСМ злоупотребяват с децата от Битоля

Скопие проверява за какво деца - художници от Битоля са били в България и са се срещали и снимали с българския президент и посетили Народното събрание.

Изключително тъжно, тъй като сякаш те се пробват да горят безусловно всички мостове, в това число мостовете, които може да построява изкуството. Изкуството в помощ на другарството, на добросъседството. И аз считам тази самодейност на " Малък Битолски Монмартър " за извънредно добра, за извънредно ползотворна. Сближава младежите да вършат позитивни стъпки за съгласие, добросъседство, превъзмогване на проблемите, които са наслагвани с десетилетия. И тъкмо тук да ударят и да търсят някаква, не знам каква политическа цел, че нещо се е случило. Тези деца, тази самодейност в Битоля знам, че е от 50 години. Te обикалят целия свят и в никакъв случай до момента не са имали никакъв проблем. Това каза говорителят на ЕНП по въпросите и разширението и евродепутат Андрей Ковачев.

" Веднага се позаинтересувах, разбрах, че родителите на тези съответни деца, които са били в България, несъмнено, че са били осведомени какво се случва и къде отиват децата им и всеки ден са получавали информация с кого се срещат, какви са били самодейностите ", добави той.

А вътрешният министър сезира прокуратурата.

" Някаква журналистка, която желала да прави информация или да търси, както споделяме, под вола теле, че надали не това е корист с деца, тъй като се срещали с представители на държавните институции на България. И това съгласно някои било неприятно. Много тъжно - значи, че другата страна по всякакъв начин се пробва да не се интегрира в Европейския съюз, да прави всевъзможни пречки, а най, по какъв начин да кажа, комичното е, че има хора, които споделят: " Нека да си затваряме устата, тъй като те би трябвало да трансформират Конституцията си и в този момент по тази причина вършат те по този начин ". Затова е тази антибългарска нервност, с цел да може ли по-лесно да трансформират Конституцията и да включат българите в нея, което пък било, с цел да усъвършенства обстановката на българите ", акцентира евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Политици в Северна Македония злоупотребяват с децата. Тези деца в действителност в този момент са в извънредно неприятна обстановка, тъй като те са обект на следствие, на техните съграждани може и да ги сочат с пръст. А може би това желаят да реализират. Да покажат, че с България не би трябвало да се прави нищо и че който върви в България, прави нещо неприятно, че може да има последствия. Има клеймо. Това е доста тъжно ", безапелационен е Андрей Ковачев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР