Скопие. Македонският министър-председател Зоран Заев заяви преди днешното общо поклонение

...
Скопие. Македонският министър-председател Зоран Заев заяви преди днешното общо поклонение
Коментари Харесай

Сител : Зоран Заев и Бойко Борисов заедно се поклониха на гроба на Гоце Делчев

Скопие. Македонският министър-председател Зоран Заев съобщи преди днешното общо поклонение с българския министър председател Бойко Борисов на гроба на Гоце Делчев в църквата Свети Спас в Скопие, че би трябвало да се възпомене предишното и сегашното в името на бъдещето на Македония, съобщи македонската медия " Сител ".
" 114 години след Илинден и 73 години след Първото съвещание на АСНОМ показвам решителна религия за ясно бъдеще. Има ярко бъдеще за нашата Македония и има бъдеще за всички в тази наша красива страна. Историята и предишното поставихме да бъдат здрави основи, на които започнахме да построяваме европейското и евроатлантическото бъдеще на Македония, които водят до първокласен живот. Делчев ни сподели да не се губи време ", съобщи Заев.
Той прикани към оптималната отговорност и съвестност от всички жители и институции и акцентира, че това е времето, когато страната прави пробив.
Заев добави, че районът е почнал да се държи европейски и по тази причина заслужава късмет да влезе в Европейски Съюз и НАТО. Министър-председателят акцентира, че Македония протяга ръце и към другите си съседи.
След обръщението, на което участваха членове на държавните управления и на парламентите на двете страни, представители на политически партии и на дипломатическия корпус, Заев и Борисов поставиха цветя и се поклониха пред гроба на Гоце Делчев.
С днешната гала на гроба на Гоце Делчев приключи двудневното си посещаване на българския министър председател Бойко Борисов в Македония, в чиито рамки бе подписан Договорът за другарство, добросъседство и съдействие.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР