Скопие и Белград се разбраха поне частично за двустранните си

...
Скопие и Белград се разбраха поне частично за двустранните си
Коментари Харесай

Белград и Скопие се разбраха по някои въпроси


Скопие и Белград се схванаха най-малко отчасти за двустранните си връзки след обтягането им по отношение на изтеглянето на целия състав на сръбското посолство в македонската столица. Президентът на Република Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Република Македония Зоран Заев са провели планувания за през днешния ден дълъг и отворен телефонен диалог, в който са разискали всички нови условия в двустранните връзките и са постигнали консенсус по пет точки, оповестява сръбският вестник Blic, съобщи "Фокус ".

Изданието разгласява взаимното изказване на Вучич и Заев по контрактуваните точки:

1. Република Сърбия и Република Македония вземат решение само посредством разговор всевъзможни вероятни различия в своите взаимоотношения.

2. Независимо от всички политически разлики по някои значими политически и районни въпроси, Сърбия и Македония дружно ще се борят освен за опазване, само че също по този начин и за развиването на другарските връзки сред сръбския и македонския народ, и жителите на Сърбия и Македония.

3. Република Сърбия и Република Македония ще положат още по-големи старания за по-нататъшно възстановяване на икономическите връзки и увеличение на търговията сред двете страни.

4. Република Сърбия и Република Македония, в сходство с интернационалните публично-правни разпореждания, добросъвестно и на другарска основа пазят правата и ползите на дипломатическите и консулските представителства на своята територия.

5. Република Сърбия и Република Македония ще засилят взаимното другарство на най-високо равнище, с цел да се поддържат взаимно по пътя за Европа и за укрепването на добросъседските връзки, които способстват за стабилността на района.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР