Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Основният двигател

...
Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Основният двигател
Коментари Харесай

Финансист: Бензинът може да достигне 3 лева

" Скокът на цените ще продължи най-малко до пролетта. Основният мотор за това е  високата цена на енергоносителите. Това най-малко са прогнозите на МВФ, Европейска комисия, Световна банка, Европейска банка за възстановяване и развитие ". Това съобщи в студиото на Нова телевизия финансистът доцент Емил Хърсев.

По думите му инфлацията сега е в пика си. " Видяхме, че тези придвижвания, които се чакаха – най-неприятните, сякаш се случиха. Едно от тях е цената на петрола. Връщане на цените на петрола от там откъдето започнаха да слизат. В момента достигнахме цената от 2014-та.  Достигнем ли равнището от 2006 година – 140 $ за барел нефт, с новата политика на ограничения с биодобавки, бензинът може да доближи 3 лв. ", уточни той.

" Финансистите мерят инфлацията с растежа на показателя на потребителските цени. Аз бих споделила, че инфлацията още значи понижаване на цената на парите на хората.  Дали с приходите на хората в България те могат да посрещнат потребностите си. Обикновено специалистите приказват за засилена политика по приходите на страната. Аз обаче съм малко скептична. Държавата обаче може да повлияе на заплатите на държавните чиновници, на пенсиите и минималната работна заплата ", съобщи от своя страна някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР