Скок на цените на хранителните продукти в Китай с 20,6%

...
Скок на цените на хранителните продукти в Китай с 20,6%
Коментари Харесай

Коронавирусът изпрати потребителските цени в Китай до 8-годишен връх

Скок на цените на питателните артикули в Китай с 20,6% през януари поради изключителните ограничения за преодоляване на здравната рецесия с ковид, написа " Гардиън ".
 Още 60 души с ковид на круизния транспортен съд под карантина в Япония
Още 60 души с ковид на круизния транспортен съд под карантина в Япония

Заразените на борда към този момент са 130

Според формалните данни за последните повече от 8 година е записано най-голямото нарастване на потребителските цени.

Индексът на потребителските цени (CPI - Consumer Price Index) е 5,4% през предишния месец на годишна база спрямо 4,5 на 100 през декември , като това се дължи на увеличената цена на свинското и зеленчуците. Това значи най-голямото повишаване на CPI от октомври 2011 година
 40 000 са инфектираните в Китай от новия ковид
40 000 са инфектираните в Китай от новия ковид

Разраства се епидемията

Цените на храните се усилиха с 20,6 на 100 , в това число на свинското със 116% спрямо преди година от 97 на 100 през декември . На месечна база нарастването е 8,5 на 100.

Междувременно шефът на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че " ние може би виждаме върха на айсберга " във връзка с разпространяването на ковид. Той разясни, че засичането на дребен брой случаи (глобално) може би приказва за по-голямо разпространяване на предаването от човек на човек в страни отвън Китай. Гебрейесус означи, че има " някои притеснителни образци " на предаване на вируса от човек на човек, които не са пътували до Китай. Той напомни апела си от неделя, че всички страни би трябвало да употребяват опцията да приготвят тактика за преодоляване разпространяването на болестта, с цел да са готови при допустимо идване на вируса.
 С над 10 милиарда $ Китай бори ковид
С над 10 милиарда $ Китай бори ковид

Данните на здравното министерство са към 8 февруари

Днес Световната здравна организация изпрати интернационалните специалисти в Китай за съгласуване на отговора за справяне с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР