Скок на цената на петрола и на други горива се

...
Скок на цената на петрола и на други горива се
Коментари Харесай

Скок на цената на петрола и на други горива се очаква заради кибератаката в САЩ

Скок на цената на петрола и на други горива се чака поради хакерската атака в Съединени американски щати против най-големия водопровод в страната. Американското държавно управление разгласи изключително състояние. Все още не е ясно по кое време ще бъде възобновено подаването по тръбопровода.

Мишената на хакерите е тръбопровода, който свърза Тексас с Източното крайбрежие.

Киберпрестъпниците криптирали данните на компанията оператор и парализирали мрежата.

За да не разпространят информацията в интернет, цифровите нападатели желаят голям откуп. Не е доказано публично, само че се допуска, че зад офанзивата стои незаконната тайфа "Тъмната страна "

Това е група за изнудване. Цяла незаконна мрежа, съобщи Робърт Лий, специалист по киберсигурност.

Определят "Тъмната страна " като професионални цифрови изнудвачи, които разполагат със лист с евентуални цели. Разполагат с пресцентър и гореща телефонна линия за другарство с изнудваните.

Твърди се, че групата даже е изготвила непоколебим "Кодекс за държание на членовете ". Спазват "етични правила " - в никакъв случай не нападат учебни заведения, лечебни заведения, обществени домове.

Според някои информации групата работи от Източна Европа. Зад нея обаче, не стои съответна страна. През последните три години огромни компании са изгубили милиарди долари от хакерските офанзиви на "Тъмната страна ".

По атакувания водопровод дневно се транспортират към 2,5 милиона барела горива от Тексас до Източното крайбрежие. От офанзивата са наранени към 50 милиона консуматори.

Днес се чака цената на петрола да скочи с към 3%. Ако рецесията продължи в идващите дни - повишаването ще бъде доста по-голямо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР