Скок на топлоенергията с между 3 и 108% от юли

...
Скок на топлоенергията с между 3 и 108% от юли
Коментари Харесай

Топлофикациите искат сериозно поскъпване на парното

Скок на топлоенергията с сред 3 и 108% от юли желаеха другите топлофикационни сдружения в страната. Един от главните им причини е повишаването на въглеродните излъчвания, които те заплащат, оповестява БНР.
Най-голям скок – е поискало габровското сдружение, което работи на въглища. Между 12 и 48 на 100 нарастване са поискали останалите три въглищни ТЕЦ-а в Русе, Перник и Сливен.
От топлофикациите, работещи с газ, за най-голямо повишаване – с 88%, упорства Топлофикацията във Велико Търново, а за минимум – с 3 % Топлофикация София.
Дружествата в Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Враца и Разград желаят смяната в цените да е сред 7 и 22 на 100.
При тези оферти най-скъпа ще е топлоенергията в Габрово и Велико Търново, където 1 мегаватчас ще приближава 200 лв., а минимум ще костват парното и топлата вода в Бургас и Сливен – към 80 лв..
Практиката от последните години демонстрира, че нормално сдруженията желаят доста по-високи цени, които енергийният регулатор понижава.
Следващите два месеца специалистите на Комисията за енергийно и водно контролиране ще вършат калкулации, с цел да решат с какъв брой тъкмо ще нарастне топлоенергията от 1 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР