Skoda продължава да подхранва обществения интерес към Enyaq Coupe iV

...
Skoda продължава да подхранва обществения интерес към Enyaq Coupe iV
Коментари Харесай

Ето го новото крос-купе на Skoda, което ще е по-евтино от стандартния Enyaq

Skoda продължава да подхранва публичния интерес към Enyaq Coupe iV - купе версия на първия си електрически кросоувър, Enyaq. В очакване на своя дебют, който ще се състои на 31 януари 2022 година в Прага, чешката марка разгласява дизайнерски скици на нововъведението в три четвърти аспект начело. На една от тях, с цел да покаже последователност, Enyaq Coupe iV е подложен до купето Popular Sport Monte Carlo - един от най-необичайните модели на Skoda от 30-те години на предишния век.

В допълнение към наклонения покрив и отсечената кърма, моделът, наподобяващ купе, се отличава с дължината на каросерията, увеличена със символичните четири милиметра, както и с по-големи колела: размерите им варират от 19 до 21 цола, до момента в който „ елементарният “ Enyaq е оборудван единствено с 18-инчове. Задната част не се вижда на скиците, само че се отбелязва, че върху нея е подложен същият надпис Skoda, в профил на който е С-образният фирмен светлинен автограф.
`Ето

Enyaq Coupe iV означи и една от най-ниските аеродинамични характерности в класа - 0.234 (0,27 за Enyaq). Благодарение на това пробегът с едно зареждане ще се усили: крос-купето ще може да измине до 535 километра по цикъла WLTP - 25 километра повече от версията на кросоувъра Enyaq. В резултат на редизайна на линията на покрива размерът на багажника обаче е намалял с 15 литра - до 570.

Известно е, че към този момент в " базата " Enyaq Coupe iV ще получи панорамен покрив, както и LED оптика. Срещу доплащане Skoda ще предложи матрична осветителна технология. Версията с един мотор с мощ 179 конски сили, комбиниран с батерия от 62 киловатчаса ще бъде базова. В " междинната " версия крос-купето ще получи мотор с мощ 204 конски сили и батерия от 77 киловатчаса, а най-мощната трансформация ще се задвижва от два електромотора, които ще са със систематична мощ 265 конски сили.

Дебютът на електрическата кола ще се състои на 31 януари в Прага, като продажбите в Европа ще започват преди края на първото тримесечие на тази година. Вероятно цената ще бъде не по-ниска от тази на Enyaq. В същото време Skoda продължава да изпитва усложнения заради дефицита на съставни елементи, което се отрази съществено на размерите на производството през миналата година. Конвейерите на марката бяха спрени наложително - престой, който продължи от 23 декември 2021 година до 10 януари 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР