Skoda представя фейслифт на Scala и Kamiq преди дебюта на

...
Skoda представя фейслифт на Scala и Kamiq преди дебюта на
Коментари Харесай

Ето ги новите Scala и Kamiq на Skoda. Ето и какво се случва с цялото портфолио на „чехите“

Skoda показва фейслифт на Scala и Kamiq преди дебюта на 1 август. Свързаните като механика стилен хечбек и B-SUV ще получат нови дизайнерски и софтуерни детайли от по-високите сегменти

Феновете на Skoda чакат с неспокойствие новото потомство на флагманите Kodiaq и Superb, само че чешкият авто производител работи и по възобновяване на Scala и Kamiq в средата на виталния им цикъл.

След многочислените шпионски фотоси на замаскирани прототипи от предходната година насам, Skoda разгласява набор от публични скици, предвещаващи фините стилистични промени на фейслифтираните братя и сестри, които ще дебютират на 1 август.

Както компактният хечбек Scala, по този начин и Kamiq B-SUV в началото бяха показани през 2019 година, основани на разтеглена версия на архитектурата MQB A0 на VW Group. Според Skoda актуализацията ще внесе дизайнерски и софтуерни характерности „ от по-високите класове коли “.

Започвайки с Skoda Scala, хечбекът получава по-остри и по-тънки фарове с нова LED графика, леко изменена радиаторна решетка и по-спортни въздухозаборници в бронята. Други нови характерности са новият дизайн на алуминиевите джанти, свежият надпис на задната врата, новата графика на задните LED светлини и дифузьорът, интегриращ „ кристалните “ детайли на Skoda.

Skoda Kamiq резервира разграничените предни светлини, които в този момент са по-тънки и ограждат малко по-голямата радиаторна решетка. Предната и задната ризница също са с изменен дизайн, включващ тъмносиви детайли и боядисани в сребристо плъзгащи се плоскости. И най-после, Г-образните задни светлини се възползват от нова LED графика и са комбинирани с нови рефлектори.

Skoda не е присъединила скици на интериора, който най-вероятно ще бъде споделен сред двата механичен свързани модела. Очакваме по-голям сензорен екран на инфоразвлекателната система, модифициран дигитален инструментален панел и по-богато съоръжение във връзка с комфорта и сигурността.

Що се отнася до задвижващите елементи, чака се гамата да бъде пренесена от предните фейслифт модели, тъкмо както при неотдавна актуализирания VW T-Cross. Настоящите варианти включват трицилиндров бензинов турбомотор 1,0 TSI с мощ 94 к.с. (70 кВт/95 к.с.) или 113 к.с. (85 кВт/115 к.с.), както и по-мощния четирицилиндров турбомотор 1,5 TSI с мощ 148 к.с. (110 кВт/150 к.с.).

Мощността се предава към предния мост посредством 5-степенна механична, 6-степенна механична или 7-степенна DSG автоматизирана трансмисия според от разновидността.

Ще научим повече за фейслифтираните Skoda Scala и Kamiq на цифровата им премиера, която следва след две седмици.

2024 Skoda Kodiaq изцяло разкрита от личния си инфотейнмънт екран

Преработеният Kodiaq ще дебютира тази есен с интериор, насочен към технологиите, и новодостъпен plug-in хибриден задвижващ елемент

Skoda от месеци нервира с актуализирания Kodiaq, само че кросоувърът бе несъзнателно оголен от личната си информационно-развлекателна система.

Въпреки че качеството на нарастването оставя доста да се желае, можем да забележим, че кросоувърът ще има по-голяма радиаторна решетка, която е оградена от разграничени осветителни тела. По-надолу има отвесни въздушни пердета (air curtains) и по-спортен въздухозаборник с триъгълни акценти.

Трудно е да се схванат спомагателни елементи, само че Kodiaq възприема обтекаема каросерия и ясно изразени арки на колелата.  Снимките разкриват и изнесена нагоре „ линия на колана “ и много грамадно предно стъкло, което минава в накривен покрив.  Кросоувърът също по този начин е пораснал с 61 мм и към този момент е дълъг 4758 мм.

Придвижвайки се обратно във вътрешността, можем да забележим 10,25-инчов дигитален инструментален панел и 12,9-инчова информационно-развлекателна система, която се намира в горната част на арматурното табло. 

Физическите превключватели наподобява са значително отстранени, а скоростният лост се реалокира от централната подпора на кормилната колона. Компанията също по този начин удостовери, че ще има ново безжично зарядно устройство за смарт телефони, което може да работи с две устройства по едно и също време.

Наскоро Skoda разкри спецификациите на осъществяването и разгласи, че ще има 1,5-литров TSI с mild-hybrid технология. Той генерира 148 к.с. (110 kW/150 к.с.), а клиентите, които търсят по-добри характерности, могат да изберат 2,0-литров TSI, разрастващ 201 к.с. (150 kW/204 к.с.).  От страна на дизеловите мотори ще има 2,0-литров TDI с мощ 148 к.с. (110 kW / 150 PS) и 190 к.с. (142 kW / 193 PS).

Голямата вест е прибавянето на plug-in хибридно задвижване, което се състои от 1,5-литров TSI мотор, акумулаторна батерия с потенциал 25,7 kWh и електромотор. Тази настройка обезпечава на кросоувъра комбинирана мощ от 201 к.с. (150 kW / 204 PS) и пробег единствено на електричество над 100 км.

Skoda ускори акцията по раздразнение на идното второ потомство на Kodiaq, като разкри всички негови спецификации. Флагманският SUV е по-голям и по-просторен спрямо предшественика си, с постепенен жанр и голям брой технологии.

Гамата задвижващи елементи включва бензинови, mHEV, дизелови и PHEV разновидности.

Въпреки че към този момент видяхме изцяло откритата каросерия в бяло на новия Kodiaq, автомобилният производител разгласява нова изложба и видео на маскиран първообраз.

Екстериорът резервира някои присъщи стилистични детайли и познати пропорции, като в същото време възприема по-изчистени повърхности и съвременни детайли като Full LED Matrix фарове с обработка „ Crystallinium “.По-просторен с опционално разположение на трите реда

Въпреки обстоятелството, че отиващият си Kodiaq към този момент беше измежду най-просторните и фамилни SUV коли в своя сегмент и ценови диапазон, Skoda в допълнение усили вътрешното пространство на новото потомство. 

По-конкретно, размерът на багажника е със 75 л по-голям от преди, което води до впечатляващите 920 л в общоприетия петместен модел или сред 340 и 845 л в седемместния вид.

Мястото за главата на опционалния трети ред е увеличено с 15 мм до 920 мм, а седалките на втория ред могат да се местят.На арматурното табло е ситуиран 12,9-инчов сензорен екран за инфоразвлекателната система, смесен с 10,25-инчов виртуален кокпит и head-up екран.

За благополучие дизайнерите на Skoda не са минали напълно към touch технологии, като са запазили някои физически контролни уреди на арматурното табло. Лостът за превключване на предавките на DSG се е преместил на кормилната колона, освобождавайки повече място на централния тунел за предпазване.

Сред присъщите Simply Clever детайли има ново поделение за предпазване на движимости за пасажерите откъм гърба, охлаждаща се двойна кутия за зареждане на телефони, устройство за разчистване на екрана, протектори за ръбовете на вратите, еластичен детайл на багажника, стъргалка за лед и чадър в жанр Rolls-Royce, който е интегриран във вратата на лидера и към този момент е направен от устойчиви материали.

Skoda към този момент е продала 792 000 бройки от Kodiaq в 60 разнообразни страни, в това число Китай, който е най-големият пазар за марката, изпреварвайки Германия,

Обединеното кралство и Чешката република. Автомобилният производител се надява, че второто потомство ще продължи по сходен метод, както последното със задвижване с ДВГ.През 2026 година Skoda ще показа още по-голям седемместен SUV с напълно електрическо задвижване, който ще се продава дружно с Kodiaq.

Какво се случва със Superb?

Шкодите обичайно се отличават с висока стойност, а седаните на чешката компания не са по-големи от Superb. Skoda към този момент разгласява свои лични, деликатно готови „ шпионски “ фотоси на комби версията на напълно новия модел, която ще се появи тази есен, само че различен набор от действителни фотоси, които попаднаха в пощенската кутия  на автомобилния уебсайт carscoops, подсети, че се работи и по седан.

Третият Superb, откогато Skoda върна към живот емблемата от времето на Втората международна война при започване на 2000 година, е тясно обвързван с новия Volkswagen Passat, дотолкоз, че VW в действителност разпореди на Skoda да проектира и двата автомобила, които ще се създават в завода на Групата в Братислава, Словакия, а не в обичайния дом на Superb в Квасини, Чехия.

Но до момента в който VW избра да се откаже от опцията седан и ще продава новия Passat единствено като комби, Skoda ще даде на своите клиенти избор сред каросерии седан и комби, макар че и двете версии на Superb ще получат повдигащ се заден похлупак, макар че консервативният тристепенен дизайн на седана подсказва това.

Долната ризница на този седан наподобява малко по-различна от тази на последния, който видяхме, само че допускаме, че това се дължи на метода, по който е нанесено камуфлажното фолио, и че броните на двата автомобила с ясно изразените отвесни въздухозаборници във всеки ъгъл в действителност са с еднакъв дизайн.

Този по-нов тестови автомобил е с по-големи колела, които са доста по-пропорционални на дългото междуосие на Superb. Платформата MQB на сегашния автомобил към този момент е с дължина сред осите 2840 мм и е допустимо Skoda да я разтегне още повече за новото потомство.

Passat също по този начин може да наследи същото обилно междуосие за първи път, вместо да бъде по-къс от своя братовчед Skoda.

Очакваме също по този начин и двата автомобила да оферират сходна композиция от дизелови, леко хибридни бензинови и plug-in хибридни задвижвания, както и да разполагат с плаващи таблетни сензорни екрани на арматурното табло – нещо, което можете да видите през прозореца на този първообраз, до момента в който той се движи по Нюрбургринг.

Ще забележим и Passat, и Superb преди края на годината, само че поради обстоятелството, че SUV и електрическата сила превземат автомобилния пазар в този момент и през идващите години, ще забележим ли още веднъж някой от двата модела, откакто тези нови коли изкарат своите шест години в шоурумите?

Superb беше флагманът на Skoda в продължение на повече от 15 години, само че братя и сестри като седемместния Kodiaq му откраднаха гръмотевиците и натискът единствено ще се ускорява, когато Skoda пусне в произвеждане планувания си електромобил с размерите на Kodiaq.


Skoda продължава да бъде златна кокошка за VAG групата. Преди 5-7 години бяха поставени юзди на стремежа ѝ за  по-голям пазарен дял, тъй като високите предложение на Skoda започнаха да канибализират Volkswagen. Тогава се взе решение да се ограничи броя на екстрите и технологиите, които получава чехкинята, както и да се постави фиктивен таван на цените, които да не ѝ разрешава да се меси в територията на Volkswagen.

Сега е обстановката е друга. След оповестените съществени ограничения на разноските във VAG групата, можем да забележим съществени дейности във връзка с продуктови линии. Неособено сполучливият Сеат се трансформира в марка за микро подвижност, Skoda е прекомерно печеливша, с цел да бъде спряна, само че във времена когато се търси огромен марж от всеки продаден образец, положителната остаряла Skoda внезапно стартира да наподобява прекомерно преференциална за клиентите, с цел да бъде преференциална за VAG.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР