Сключването му се е наложило заради “опасенията на част от

...
Сключването му се е наложило заради “опасенията на част от
Коментари Харесай

Допълнителното споразумение за оръжейния износ е, за да може служебното правителство “да си върже гащите”

Сключването му се е наложило поради “опасенията на част от политическите партии в Народно събрание, че служебният кабинет безотговорно ще изнася въоръжение за Украйна ”. Припомняме, че предходната седмица Министерския съвет утвърди спомагателното съглашение, а това повдигна въпроси в политическите среди точно дали по този метод служебният кабинет не оставя вратата си отворена за безотговорен експорт. Някои от партиите в Народно събрание бяха изрично срещу такава поддръжка - Българска социалистическа партия и “Възраждане ”. 

 

Изменението касае отпадане на параграф 3 на чл.1 от Споразумението, подписано на 5 декември, в който се предвиждаше опция описът с предоставяните движимости, представляващ Приложение № 1 към Споразумението, да бъде променян с решение на Министерски съвет по искане на украинската страна, единствено в случай че българската страна има такава опция и за нея това е оправдано.

 

“Това, което наложи поправяне на съглашението, са опасенията на част от политическите сили в Народно събрание по отношение на това, че служебното държавно управление безотговорно ще изнася въоръжение за Украйна. Ние не желаеме да останем с визията за държавното управление, раздало българското оръжие. Така че повода е да избегнем тези опасения, че служебното държавно управление ще раздава военната техника, с която разполага ", съобщи Стоянов пред публицисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР