Сключването и подновяването на задължителната застраховка гражданска отговорност е невъзможно

...
Сключването и подновяването на задължителната застраховка гражданска отговорност е невъзможно
Коментари Харесай

Четири дни шофьори не могат да сключат и подновят застраховката си Гражданска отговорност

Сключването и подновяването на наложителната застраховка гражданска отговорност е невероятно от четири дни, алармираха наши фенове.

Причината е срив в системата на гаранционния фонд. В късния следобяд оттова оповестиха, че към този момент са отстранили проблемите и на следващия ден системата би трябвало да проработи обикновено.

Зрители алармираха за " По света и у нас ", че сключването и подновяването на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " е невероятно от четири дни. Причината - срив в системата на гаранционния фонд. В късния следобяд оттова оповестиха, че към този момент са отстранили проблемите и на следващия ден системата би трябвало да проработи обикновено.

Вече четвърти ден Руско Димитров се пробва да подписа застраховка Гражданска отговорност във Варна.

" От събота започнах да обикалям застрахователните офиси до през днешния ден в това число, всеки офис споделя, гаранционния фонд не работи, влезнах на техния уебсайт да видя, да, в действителност е имало планувана профилактика от 8 часа в събота до 8 часа в неделя, само че тази профилактика до ден сегашен не завършва ", сподели Руско.

Принудил се да спре от придвижване колата си поради неналичието на застраховка. Обадил се на фонда.

" Оттам ми споделиха за какво чакате последния миг и ми се затвори телефона, което ужасно доста ме ядоса, нагруби и по тази причина взех решение след следващия опит през днешния ден да алармирам медиите ", изясни още той.

От Комисията за финансов контрол разгласиха известие, с което припомнят на хората, че при положение на инспекция от КАТ, могат да потвърдят че имат застраховка като си носят полиците. Причината, полицията също не може да направи информация в системата на фонда.

В рамките на един ден това е втори следващ случай, обвързван с блокиране на работата на гаранционния фонд, споделят застрахователни брокери.

От фонда разясниха за Българска национална телевизия, че в петък са уведомили застрахователите за идна профилактика, която е трябвало да завърши в неделя. Вместо това системата се е сринала и до момента се отстраняват повредите. От фонда увериха, че техническите проблеми са отстранени и системата ще проработи напълно на следващия ден.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР