Естествено, че не сме се отказали от третия мандат. Нови

...
Естествено, че не сме се отказали от третия мандат. Нови
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако получим третия мандат, ще изработим конкретна програма с конкретни цели

Естествено, че не сме се отказали от третия мандат. Нови избори ще възпроизведат същата обстановка. Ще създадем опит до последно да търсим здрав разсъдък в останалите партии.

 

Това сподели в изявление за “Лице в лице ” ръководителят на парламентарната група на “Има подобен народ ” Тошко Йорданов.

“Ще приказваме с всички партии. Когато и в случай че президентът ни даде третия мандат, не е загадка какво предлагаме - експертен кабинет с необятна парламентарна поддръжка. Говорим за разработване на съответна стратегия с идентифициране на съответни проблеми и търсене на хората, които могат да ги решат. Не става дума за квоти. Мачът с квотите сме го играли, той не върви и е несполучлив - това е ясно ”, акцентира той.

Идеята на Борисов за изборна система по гръцки пример, Йорданов разяснява по този начин: “Тъжен опит на човек, който откри, че не може да господства над останалите. При пропорционалната изборна система е по този начин - когато нямаш безусловно болшинство, си заставен да търсиш сътрудници, съдружници, това става с диалози, не с позицията: “аз съм първи ”. Идва разновидността за продобиване по длъжностен метод. Това е неособено положително предложение. ПП-ДБ и ГЕРБ страдат от една и съща болест - че са център на вселената. Става дума за его, какво като си спечелил, като нищо не можеш да решиш самичък? ”, запита той.

" Почти всички партии без една ги плаши референдум - мнението на хората. Каже ли се тази дума от парламентарната естрада, все едно си изпсувал ", сподели още Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР