Сключване на споразумение с Русия за прекратяване на войната с

...
Сключване на споразумение с Русия за прекратяване на войната с
Коментари Харесай

Подоляк: Споразумение с Русия е сделка с дявола

Сключване на съглашение с Русия за преустановяване на войната с Украйна би било равнозначно на договорка с дявола. Това съобщи в изявление за Асошиейтед прес Михайло Подоляк - консултант на шефа на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски.

Според него пакт с Москва би дал на съветския президент Владимир Путин време да укрепи армията си и да пристъпи към нова, може би по-ожесточена фаза на войната.

" Ако ви се подписва договорка с дявола, който по-късно да ви завлече в пъкъла, тогава давайте. Това е Русия ", съобщи Подоляк. " Ако през днешния ден подпишете нещо с Русия, при което тя да не загуби войната и да не бъде държана правно виновна за всеобщите закононарушения, това значи, че сте си подписали билет за продължение на войната в друг мащаб, с други основни герои, с друг брой убити и измъчени хора ", добави той.

Киев е изправен пред комплицирани условия на фронта против по-голямата и добре въоръжена съветска войска. Проучване на Киевския интернационален институт за социология откри, че делът на украинците, които са срещу териториални отстъпки на Русия в подмяна на мир, продължава да понижава. Той беше 55% през юли в съпоставяне със 74% през декември предходната година.

Дори Зеленски загатна за желанието си да договаря с Русия за първи път след пълномащабното навлизане през 2022 година, предполагайки, че Москва би трябвало да изпрати делегация на идната международна среща на високо ниво за мир, която се чака през ноември, отбелязва АП.

Но Подоляк настоя, че съглашение в този момент единствено ще отсрочи по-голямото принуждение.

" Да, може да има заледяване на спора за известно време. Но това значи, че Русия ще работи над грешките си и ще модернизира армията си. Страната агресор не е пристигнала на територията на Украйна да подписва спокойно съглашение ", съобщи той.

Украйна деликатно следи обратите в предизборната акция в Съединени американски щати. Подоляк съобщи, че президентът Зеленски е уверен, че държавното управление му е открило положителни връзки и с двете страни на вота.

" Украйна има положителни връзки и с Републиканската партия, и с Демократическата. Не става дума за персонални връзки на равнище кандидат-лидер. Става дума за институционални връзки сред американските партии и партиите и институциите в Украйна ", посочи той. " Независимо кой застане отпред в Белия дом, не виждам сюжет, при който ще е допустимо да се спре помощта за Украйна ", добави Подоляк. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР