Склонен съм да имам съмнение, че скандалът около превода на

...
Склонен съм да имам съмнение, че скандалът около превода на
Коментари Харесай

Боян Чуков: България няма избистрена концепция за външната си политика спрямо Турция

Склонен съм да имам подозрение, че абсурдът към превода на турския министър не е напълно изчистен в смислов проект. Искам да кажа, че доста преди Анкара да оспори превода, една българска медия още през вчерашния ден излезе със известие, че няма прецизен превод. Един мой другар, чийто роден език е турският, ми загатна, че преводът не е този, който получихме в обществеността. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV интернационалният анализатор Боян Чуков във връзка неточния превод на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

,,Ако се беше случило същото нещо в Холандия или Австрия, то техните препоръки трябваше непрекъснато да заседават. Но нито се вика немския съвет, нито се привикват посланици. Всъщност нашият главен проблем е, че нямаме избистрена идея за външната ни политика по отношение на Турция'', добави по тематиката специалистът.

Относно финансирането на вероизповеданията Боян Чуков изрази мнение, че мюфтийството би трябвало напълно да се финансира от българската страна, защото Балканите могат да се окажат разплодник на коренен ислям.

,,Слуховете за гибелта на Ердоган са мощно пресилени, защото той към този момент няколко пъти е възкръсвал от пепелта. Проблемът на Ердоган е в това, че полисите, които завладя опозицията, дават към 80 % от Брутният вътрешен продукт на Турция, тъй като който владее Истанбул, на процедура владее и Турция'', разяснява Чуков локалните избори в южната си съседка.

,,Следващите 4 години в Турция няма да има избори, а това е един доста дълъг интервал, в който Ердоган може още веднъж да се окопае. Но вижте, главният съперник на турския президент беше стопанската система на страната, а не толкоз опозицията'', изясни още той.

,,Прегръдката сред Скопие и Атина въобще не е изненада, тъй като и Заев, и Ципрас са фрагменти на Сорос. За жал това е оценка 0 за българската външна политика. Една част от тези големи стопански планове трябваше да се вземат от България, защото ние направихме значително за интеграцията на Македония в Европейски Съюз и НАТО'', означи още интернационалният анализатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР